Mladi Harry Houdini (1987)

YOUNG HARRY HOUDINI (Originalni naziv)

drama obiteljski biografski

Biografska priča o slavnom mladom Harryu Houdiniu

 
Režija: James Orr
Scenarij: Jim Cruickshank, James Orr
Uloge: Will Wheaton, Jeffrey Moon, Kerri Green, José Ferrer, J. Reuben Silverbird

Filmografija

Film započinje scenom iz jedne od Houdinijevih najslavnijih točaka - bijega iz kineske ćelije za vodeno mučenje koju gleda njegov obožavatelj Arthur Conan Doyle. Nakon predstave vode razgovor u kojem Doyle ne vjeruje Houdiniju da se taj kao i ostali uspjesi temelji samo na vještini i triku, a ne na pravoj magiji...

Ipak Houdini prizna da je jednom u početku karijere imao dojam da se radi o pravoj magiji i tu počinje prava priča filma. Kao tinejdžer Ehrich Weiss (W. Wheaton), koji će se kasnije prozvati Houdini (J. Moon), pobjegao je od kuće i priključio se putujućem magičaru Grimaldiju (J. Ferrer) kojem je glavna točka bila piljenje kovčega u kojem se nalazila njegova unuka Calpernia (K. Green) u koju se mladi Houdini zaljubio.

On sam uskoro počinje s točkama bijega iz nemogućih situacija, no doživljava nesreću kada se sanduk u kojem je bio zatvoren otkine s krana i padne u provaliju. Zanimljiv i povremeno vrlo efektan film koji predstavlja vrlo dobru zabavu za cijelu obitelj, iako je za nagradu Emmy bio nominiran za najbolji program za djecu.


Komentari (0)

Foto