Bobi i disko crvi (2008)

DISCO ORMENE / SUNSHINE BARRY AND DISCO WORMS (Originalni naziv)

animirani obiteljski

Crv Barry pokušava se izdići s dna prirodne i društvene ljestvice uz pomoć disko glazbe

 
Režija: Thomas Borch Nielsen
Scenarij: Morten Dragsted
Uloge: Peter Frödin, Trine Dyrholm, Lars Hjortshoj, Troels Lyby, Helle Dolleris, ...

Filmografija

Dugometražni animirani film o crvu Barryju i njegovom pokušaju da se izdigne s dna prirodne i društvene ljestvice, i to uz pomoć disko glazbe.

Barryjev život nije lagan, rugaju mu se čak i kukci, zato što su on i njegova vrsta bića s kraja hranidbenog lanca. Kukci su druga stvar, oni imaju dostojanstvo i dobar položaj u društvu. Jedan od njih, Tony, postao je čak i pjevačka zvijezda. Svi ga obožavaju, a među njima i Barryjeva simpatija Gloria. Jednog dana Barry u kutiji sa starim stvarima nađe gramofon i ploču s najvećim disko hitovima iz 1977. godine. Slučaj je htio da se na televiziji istodobno objavi natječaj za glazbenike amatere, a pobjedniku će pripasti nagrada od deset tisuća kuna. Barry nagovori svog prijatelja da osnuju bend...

Izvrstan animirani film, duhovit i dirljiv, vrlo zabavan, jedan od onih crtića koje rado gledaju i djeca i odrasli. Uz dobru ideju, odličan crtež i scenarij, dopadljivosti pridonosi i dobra glazba poznati pop i dance hitovi. Bio je nominiran za dansku filmsku nagradu Robert.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a glasovi su: Dražen Bratulić, Matija Prskalo, Božidar Perčić, Goran Vrbanić, Nada Rocco i drugi. Redatelj hrvatske sinkronizacije je Goran Vrbanić.


Komentari (0)

Foto