ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Smrtonosni ulov (2005)

Deadliest Catch (Originalni naziv)

dokumentarni

Pogled na teške živote aljaških lovaca na rakove

 

Dokumentarna serija prikazuje život neustrašivih muškaraca koji se bave jednim od najtežih poslova na svijetu - lovom na rakove u hladnom Beringovom moru.

Temperature ispod nule, divlje more, manjak sna i mreže koje pune mogu težiti i više od jedne tone - sve je to u opisu radnog mjesta aljaških lovaca na rakove. Serija nam prikazuje što je sve potrebno kako bi ribari koji se bave ovim opasnim poslom napunili mreže i pritom sačuvali zdravlje i živote.

Peta sezona nas vodi duboko u svijet Beringova mora – dok pratimo sedam brodova i njihove posade kroz najbrutalnije ribolovne sezone na planetu – na crvenoga kraljevskoga raka i snježnu rakovicu. Valovi od 12 metara, uraganski vjetrovi, lišavanje sna i upravljanje teškim postrojenjem na palubi samo su neki od razloga za stopostotnu stopu ozljeda. Prekaljeni pustolovi koji love u ovim vodama ono su što privlači gledatelje. Rakolovci imaju mentalni sklop pirata – velik rizik donosi veliku zaradu—a stalne su ozljede samo dio posla. 

U nastavku ribarske sage flota se mora pomiriti sa strašnim gubitkom jednog od svojih najboljih i najkarizmatičnijih članova, legendarnog kapetana broda „Cornelije Marie“, Phila Harrisa. Njegovi sinovi, Josh i Jake, vratili su se nastaviti obiteljsku tradiciju pod teretom tuge, gubitka i potrebe za dubokim osobnim iskupljenjem, a uz njih su i mnogi stari saveznici. „Time Bandit“, „Wizard“, „Northwestern“ i „Kodiak“ vraćaju se na legendarna lovišta rakova koja stavljaju na kušnju odnose između očeva, sinova i braće. Tu su i stara neprijateljstva i suparničke posade sukobljavaju se na kopnu i na moru. Ali u stari sukob ulazi nova krv. Dvije potpuno nove posade izlaze na scenu šepureći se mladošću, ambicijom i inovativnošću...


Komentari (5)

Foto