Ludi detektiv (2007)

Mad Detective (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Mladi detektiv udružuje snage s starijim kolegom koji posjeduje neobičan dar

 
Režija: Johnnie To, Ka-Fai Wai
Scenarij: Kin-Yee Au, Ka-Fai Wai
Uloge: Ching Wan Lau, Andy On, Ka Tung Lam, Kelly Lin, Kwok-Lun Lee

Filmografija

U ovome napetom trileru mladi policajac udružuje se sa psihotičnim bivšim policajcem koji ima tajnovit nadnaravni dar kako bi ulovili serijskog ubojicu povezanog sa zametnutim policijskim pištoljem i njegovim nestalim vlasnikom.

Zametnuti policijski pištolj povezan je s nizom nedavnih oružanih pljački i ubojstava. Njegov vlasnik Wong nestao je dok je slijedio osumnjičenike u planinama Hong Konga. Njegov partner Chi-Wai vratio se neobjašnjivo neozlijeđen. Uspješni inspektor Hois preuzima istragu. Svjestan je da slučaj može riješiti samo ako se obrati za pomoć svomu mentoru i bivšem šefu Bunu. Bun je bio daroviti kriminalistički profiler sve dok mu se prije nekoliko godina nije pomutio um. Otada živi povučeno s voljenom suprugom May. Bun posjeduje dar da vidi nečiju unutarnju osobnost, gdje se skrivaju podsvjesne žudnje, osjećaji i mentalno stanje. Bunu oni odaju identitet ubojice. Ali Ho je sumnjičav prema tome nekonvencionalnom pristupu.

Bun dođe do zaključka da Chi-Wai ima ukupno sedam osobnosti te da su policajčevi alternativni identiteti odgovorni za njegovo ubojito ponašanje. No Ho se osjeti izdanim kada Bunova istraga nadiđe njegovu sposobnost zamišljanja. Chi-Waijeve laži uspjele su prodrijeti i iskvariti njegovu ranjivu osobnost. Potraga za odgovorima preobratila se u shizofreničnu borbu u kojoj se isprepleću istina i laži, zbilja i zablude...


Komentari (0)

Foto