Kraljica juga (2011)

La reina del sur (Originalni naziv)

akcija drama telenovela

Nakon životnih nedaća Teresa Mendoza postaje najmoćnija dilerica dilerica u južnoj Španjolskoj

 
Režija: Walter Doehner
Scenarij: Valentina Párraga, Juan Marcos Blanco
Uloge: Kate del Castillo, Humberto Zurita, Rafael Amaya, Iván Sánchez, Cristina Urgel

Filmografija

Najveći projekt u povijesti televizijske kuće 'Telemundo', sa svojih 10 milijuna dolara budžeta, na male ekrane donosi glumačku zvijezdu Kate del Castillo u ulozi života. 'Kraljica juga' je serija nastala u američko-španjolskoj koprodukciji. Zanimljiva je činjenica da je izvršni producent serije bio tadašnji predsjednik Telemunda Patricio Wills. Scenarij je nastao prema adaptaciji bestsellera Artura Péreza-Revertea, a prvotno je trebao poslužiti kao predložak za film u kojemu bi naslovnu ulogu tumačila latino ljepotica Eva Mendes.

Teresa Mendoza rođena je u Culiacánu na obali Pacifika. Ulice njezinog gradića pune su dilera, lopova i korumpiranih policajaca koji su u stanju ubiti bilo koga da ne izgube kontrolu nad trgovinom kokaina između SAD-a i Kolumbije. Ipak u takvom okruženja mlada Teresa proživljava najljepšu ljubavnu priču s odabranikom svog srca, Guera Davilom, pilotom koji ima tajni život. No uskoro telefon zazvoni, a Teresa se mora suočiti s gorkom sudbinom, njezin Guero je ubijen, jer je odao previše tajni narko dilera Epifanija Vargasa. Sada su njegovi pomoćnici u potrazi za Teresom te je žele ubiti.

Nakon što je pobjegla iz Meksika pred svojim progoniteljima, Teresa odlazi u Španjolsku u Melillu gdje radi sve što joj se ponudi, a počne voditi i financije galicijskog krijumčara Santiaga Fisterre u kojeg se zaljubi. U Puertu de Santa Maria Teresa će upoznati novi svijet krijumčarenja droge te postati kokainska kraljica Costa del Solea. Tada je spremna obračunati se sa svojim najljućim neprijateljem, Epifanom Vargasom, koji ima nove ambicije, one političke.

Od naivne djevojke koja je izgubila ljubav svog života, Teresa postaje snažna žena koja kontrolira trgovinu drogom i postaje 'kraljica juga' spremna na osvetu…


Komentari (0)

Foto