White Tiger (1996)

WHITE TIGER (Originalni naziv)

akcija

Mike ne odustaje dok ne osveti prijateljevu smrt i raskrinka hladnokrvnog ubojicu

 
Režija: Richard Martin
Scenarij: Bey Logan, Gordon Melbourne
Uloge: Gary Daniels, Julia Nickson-Soul, Matt Craven, Cary-Hiroyuki Tagawa, ...

Filmografija

Film je originalno bio produciran u Hong Kongu pod naslovom "Tiger Storm", no nakon što je ponestalo novca, snimanje je prekinuto te je film preuzela, u posve drugačijem finalnom izdanju, američka strana. Posebne vrijednosti filma, osobito za ljubitelje akcijskoga žanra, jesu činjenice da su akcijske scene režirane sigurnom rukom, a i montaža i fotografija poprilično solidni. U glavnoj ulozi nastupa ljubiteljima žanra poznati G. Daniels, a uz njega karizmatični C.-H. Tagawa (Rising Sun, Showdown In Little Tokyo) izvrstan kao negativac.

Mike Ryan (G. Daniels) i John Grogan (M. Craven) policijski su detektivi koji su pravi prijatelji i izvan radnoga vremena. Druže se rado i vikendima, pa tako i na jednom vikendu na koji idu s Johnovom ženom i malim sinom. Iznenadni poziv s posla prekida njihovu idilu i John je ubijen u akciji.

Radi se o opasnim mafijašima koji trguju drogom i Mike zna da će se morati potruditi kako bi osvetio prijateljevu smrt i raskrinkao hladnokrvnog zlikovca Victora (C.-H. Tagawa) koji je kreirao novu sintetičku drogu jaču od ijedne dotad poznate, koju namjerava prodavati na ulicama Seattlea, unatoč protivljenju starješina njegove organizacije.


Komentari (0)

Foto