Prosvjetljenje (2011)

Enlightened (Originalni naziv)

komedija drama

Nakon mentalnog sloma na poslu, autodestruktivna Amy Jellicoe pokušava potaknuti pozitivnu promjenu

 
Režija: Jonathan Demme, Miguel Arteta
Scenarij: Mike White, Laura Dern
Uloge: Laura Dern, Diane Ladd, Sarah Burns, Mike White

Filmografija

Izgubili ste kontrolu na poslu. Otišli ste se liječiti. Sad ste se vratili - svježi, puni inspiracije i (barem vi tako mislite) pod kontrolom, željni prihvatiti se novih izazova u svojoj staroj tvrtki. Mislite da ste se promijenili. Sada želite promijeniti svijet.

"Prosvjetljenje" je nekonvencionalna HBO-ova humoristična serija koju je napisao Mike White i u kojoj Laura Dern glumi Amy, autodestruktivnu voditeljicu odjela ljepote i zdravlja koja doživi vrlo javni slom na radnome mjestu. Nakon tri mjeseca kontemplacije i meditacije u lječilištu na Havajima, Amy se vraća odmorna i spremna dovesti život u red i promijeniti svijet koji je ostavila za sobom.
To uključuje dijeljenje dobronamjernih, ali općenito neželjenih savjeta svojoj majci - s kojom Amy sada živi; svomu lijenom bivšem mužu koji jedinu utjehu crpi iz rekreacijskih droga; te svojim nespretnim suradnicima kojima je Amy sada postavljena za šeficu. Serija slijedi Amy na nekonvencionalnom putu između onoga što ona jest, onoga što želi postati... i onoga što su svi voljni od nje tolerirati.

Komentari (0)

Foto