Rođenje Isusovo (2010)

THE NATIVITY (Originalni naziv)

drama

Klasična priča o Kristovom rođenju scenarista Tonyja Jordana preoblikovana u napetu ljudsku dramu

 
Režija: Coky Giedroyc
Scenarij: Tony Jordan
Uloge: Tatiana Maslany, Andrew Buchan, Neil Dudgeon, Claudie Blakely, ...

Filmografija

Najveća priča svih vremena, kako je nikada niste doživjeli. Scenarist Tony Jordan klasičnu priču s poznatim likovima preoblikovao je u napetu ljudsku dramu sa zvjezdanom postavom.Jedinstveni pristup Tonyja Jordana u ovoj BBC-jevoj priči o Kristovom rođenju istražuje teška vremena Judeje na prijelazu tisućljeća, udahnuvši legendi novi život, smjestivši radnju u svijet koji svi možemo prepoznati i shvatiti.

Marija je naočigled obična, živahna 16-godišnjakinja, koja je presretna kada joj roditelji ugovore brak s mjesnim drvodjelcem Josipom. Iako je stariji i jednostavan, ima dobro srce. Kako se približava dan vjenčanja, Josip danonoćno radi na izgradnji njihove kuće - pod više nego budnim okom Ane, njegove buduće punice - a ljubav mladog para sve se više produbljuje.

Sve do jedne noći kada se sve promijeni... Marija se vraća iz posjeta svojoj rođakinji Elizabeti, u uznapredovaloj trudnoći. Josip je shrvan njezinom očitom prevarom, bez obzira na to koliko ga uvjeravala u svoju nevinost. Nakon što ga njezin otac zamoli, Josip pristane spasiti Mariju od kamenovanja na jedini mogući način - dopusti joj da s njim putuje u daleko mjesto... Betlehem.

U međuvremenu, jedan se pastir bori sa svojom savješću, a učenjaci promatrajući putanje zvijezda shvate da će se obistiniti drevno proročanstvo. U trenutku kada su im hrabrost i vjera iskušani do krajnjih granica, njihovi se putovi spoje na najneočekivanijem mjestu i odjednom se nemoguće čini mogućim...

Mini-serija istražuje Herodovu tiraniju, potragu kraljeva i zemaljske poteškoće skromnih pastira. Vizualno dojmljivo, prikazuje prekrasnu klasičnu priču, ali otkriva da iza tradicionalnog postoji opća i vrlo ljudska priča. Priča dvoje ljudi: mlade preplašene djevojke i dobrog čovjeka koji je voli i koji se bori s prihvaćanjem svoje uloge u najvećoj ikada ispričanoj priči.

Scenarista Tonyja Jordana proglasio je 2008. Broadcast Magazine najboljim britanskim TV scenaristom, a pretprošle godine ga je časopis Stage svrstao među 20 najvažnijih TV ljudi u Britaniji.Tatiana Maslany dobila je prošle godine specijalnu nagradu žirija na Filmskom festivalu u Sundanceu za ulogu u Grown Up Movie Star.


Komentari (0)

Foto