Neka samo sniježi! (2008)

LEISE RIESELT DER SCHNEE / LET IT SNOW (Originalni naziv)

dokumentarni

Dokumentarac otkriva što je zapravo snijeg te kako nastaje

 
Režija: Barbara Fally-Puskás, Klaus Steindl
Scenarij:
Uloge:

Filmografija

Uz pomoć CGI-ja i novih snimateljskih tehnika dokumetarni film dati će nam odgovore na pitanja: Snijeg - što je to zapravo? Kako on nastaje - prirodno i umjetno?

Osjetili bismo se ponukani reći: "Snijeg je snijeg". Pa ipak, ljudi na Arktiku imaju stotinu različitih naziva za snijeg, dočim ga neke druge kulture nisu nikad vidjele. A ni svako padanje snijega nije jednako. U ovom iznimnom dokumentarnom filmu bit ćemo svjedoci vrlo različitih vrsta i situacija sniježenja: od strašnih snježnih mećava do najblažih i najljepših meteoroloških događaja, od golemih krpa koje tiho padaju do nasrtaja tvrdih, teških zrna, šiljastih kao igle. Snijeg - što je to zapravo? Kako on nastaje - prirodno i umjetno?

Zahvaljujući CGI-u i novim snimateljskim tehnikama, prvi put možemo vidjeti taj proces i slušati tu nevjerojatnu, nečujnu glazbu padanja snijega, mirijada sićušnih kristala koji dodiruju i kotrljaju se i smiruju se. Svaka je snježna pahuljica jedinstvena i skriva u sebi više tajni nego što možemo zamisliti. Jeste li znali da različite vrste glazbe utječu na proces kristalizacije i oblik pahuljica? A jeste li ikad zamišljali da bismo mogli proizvesti umjetan snijeg koji se otapa na 30 Celzijevih stupnjeva? Imajući to na umu: Neka samo sniježi!


Komentari (0)

Foto