Tjelesni čuvari i ubojice (2009)

Bodyguards And Assassins (Originalni naziv)

akcija drama povijesni

Čovjek u čijim je rukama budućnost zemlje mora preživjeti neumoljive pokušaje ubojstva

 
Režija: Teddy Chan
Scenarij: Tin Nam Chun, James Yuen
Uloge: Donnie Yen, Leon Lai, Xueqi Wang, Tony Leung Ka Fai

Filmografija

1906., revolucionar Sun Yat-Sen posjećuje Hong Kong kako bi s kolegama iz pokreta otpora raspravljao o planovima za revoluciju. Krajnji im je cilj svrgnuti korumpiranu dinastiju Qing, no skupina plaćenih ubojica poslana je da ubije Suna.

Prije nego što dr. Sun Yat-Sen postane Otac moderne Kine potaknuvši revoluciju 1911. kojom je svrgnuta dinastija Qing, njegov će život biti ugrožen 15. listopada 1906. kad stigne u Hong Kong zbog tajnog sastanka čiji je cilj bio uspostaviti ujedinjenu anti-Qing frontu. Prije njegova dolaska elitna vojska ubojica odaslana je s dvora Qinga kako bi osigurala da dr. Sun ne napusti britansku koloniju živ. Ubojice sa smrtonosnim oružjima postavljeni su posvuda na području od trinaest blokova u blizini mjesta na koje će stići dr. Sun.

Saznavši za planirani atentat, urednik novina i lokalni tajkun koji potajno podupire revoluciju obavezuju se da će pod svaku cijenu zaštiti dr. Suna. Šarena skupina običnih muškaraca i žena koji zapravo posjeduju nevjerojatne borilačke vještine regrutirana je kako bi ga pratila od trenutka njegova dolaska.


Komentari (0)

Foto