Pod sumnjom (1991)

Under Suspicion (Originalni naziv)

triler

Liam Neeson kao privatni detektiv kojem je glavni izvor zarade hvatanje preljubnika

 
Režija: Simon Moore
Scenarij: Simon Moore
Uloge: Liam Neeson, Laura San Giacomo, Kenneth Cranham, Alphonsia Emmanuel

Filmografija

Film ''Pod sumnjom'' redatelja i scenarista Simona Moorea jedan je od najboljih trilera devedesetih. Odličan i inteligentan scenarij pun preokreta i napetosti dopunjen je vještom režijom u kojoj Moore daje realističan prikaz vremena i ljudi.

Brighton pedesetih godina ovog stoljeća. Toni Aaron (Liam Neeson) bivši je policajac koji je napustio službu nakon što je posredno skrivio smrt kolege. Nakon dvije godine postao je privatni detektiv kojem je glavni izvor zarade hvatanje preljubnika.Zanimljivost je u tome što oni to čine svojevoljno kako bi dobili dokaze za svoj preljub i tako se uspjeli razvesti, jer tadašnji britanski zakon to nije olako dopuštao.

Prilikom jednoga takvog posla Aaron ulazi u hotelsku sobu kako bi fotografirao ljubavnike no nalazi ih ubijene. Njegov klijent bio je poznati slikar čija su djela dosezala vrtoglave cijene. U oporuci koju je napisao na dan ubojstva sve je ostavio svojoj ljubavnici (Laura San Giacomo). Aaron,koji je također sumnjiv policiji, i sam kreće u potragu za ubojicom...

Liam Neeson dobio je nagradu na Cognac Festivalu 1992. godine.


Komentari (1)

Foto