Fifi i cvjetno društvo (2005)

Fifi & the Flowertots (Originalni naziv)

animirani

Interaktivna i obrazovna serija o raznim dogodovštinama zabavne Fifi i njenog Cvjetnog društva

 
Režija: Tim Harper, Martin Pullen
Scenarij: Keith Chapman, Diane Redmond, Rachel Dawson, ...
Uloge: Jane Horrocks, Maria Darling, Marc Silk, Tim Whitnall

Filmografija

Fifi je energična i zabavna te vrlo pozitivna, vrijedna i uveseljava mnoge. Osmijeh na njenom licu je poput tople zrake sunca koja razveseljava njezinu okolinu.

Fifi i njezini veseli prijatelji koji čine Cvjetno društvo najviše vremena vole provoditi u vrtu. Najveće avanture i pustolovine Fifi proživljava sa svojim cvjetićima u šarenom i raznolikom vrtu o kojem se uvijek vjerno brine. Fifi se bavi organskim uzgojem biljaka i nijedna kemikalija neće utjecati na njene cvjetne prijatelje. Uvijek ima puno posla pa ponekad jednostavno zaboravi što je zapravo najprije trebala učiniti. No, jedno je sigurno - Fifi posjeduje nevjerojatnu strast za životom i pustolovinom, a njima im se uvijek pridruži cijela družina. Kad nije u vrtu i ne prlja ruke igrajući razne igrice, sadeći cvijeće, ili berući voće, Fifi u svojoj kućici priprema svježu limunadu ili peče ukusne kolačiće za popodnevna druženja u kući Ljubice i Narcise. Sretna pčelica, njezin najbolji prijatelj Bumbo, voli joj pomagati, ali često na kraju baš on pojede sve palačinke koje Fifi pripremi!

Crtana serija "Fifi i cvjetno društvo" ima i obrazovni sadržaj pa djeca uz cvjetno društvo osim što se odlično zabavljaju i uče kako živjeti zdravijim načinom života i ne onečišćavati okoliš. Fifi ima prostrani povrtnjak o kojem brine uz Bumbovu pomoć. Mo, kosilica za travu, prevozi nju i njezine proizvode po cijelom vrtu, a pokreće ga kompost. Cvjetno društvo brine se da je hrpa s kompostom uvijek puna njihovog razgradivog otpada kako Mo nikad ne bi ostao bez goriva.

Dio šarma tog malenog cvjetića je i u njenoj povremenoj zaboravnosti. Njezini prijatelji čine sve kako bi joj pomogli pronaći riječ koja joj je na vrhu jezika, ali time često pridonose općoj zbrci. Interaktivni sadržaj ove crtane serije očituje se u Fifinom izravnom obraćanju svojim gledateljima. Kad zatraži njihovu pomoć, jer se ne može sjetiti imena nekog voća ili, pak, zaboravi gdje je nešto stavila, djeca obožavaju povikati odgovor prema televizijskom ekranu.


Komentari (0)

Foto