Gospodin Magoo (1999)

Totally Tooned In (Originalni naziv)

animirani

Klasici crtanih filmova sa raznim likovima kojima je predvodnik kultni gospodin Magoo

 
Režija: Rob Word
Scenarij:
Uloge: Jim Backus, Mel Blanc, Stan Freberg

Filmografija

Klasici crtanog svijeta vraćaju se u polusatnoj crtanoj seriji Gospodin Magoo iz 1999. godine producenta Jerryja Becka.

Dobitnik Oscara kultni gospodin Magoo predvodnik je plejade likova među kojima su Lisica i Vrana, inače preteče Ptice trkačice te dječak Gerald McBoinga. Tri crtane priče ujedinjene u jednu epizodu vraćaju nas u doba četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća kada je cvala industrija crtanih filmova. Gospodin Magoo je osvojio tri Oscara, a zbog toga što su ga filmski kritičari obožavali, čak je 18 puta nominiran za prestižnu nagradu američke filmske akademije. Glasove kultnim junacima posudili su glumci Jim Backus (Mr. Magoo), Mel Blanc (Zekoslav Mrkva,) Stan Freberg (Ren i Stimpy Show).

O LIKOVIMA
GOSPODIN MAGOO
Lik gospodina Magooa se prvi put pojavio davne 1949. godine i to u crtanom filmu Medvjed Dixie. Iako je medvjed trebao biti glavni lik, slavu mu je uzeo gospodin Magoo. Jim Backus je prema crtežima redatelja Johna Hubleyja stvorio jedinstvenu vokalnu karakterizaciju lika. Magoo je lik koji je osvojio Oscara, a njegovi specijali poput Božićne pjesme gospodina Magooa iz 1962. godine osvojili su publiku diljem svijeta.

LISICA I VRANA
Lisica i Vrana prvi put su se pojavile u crtiću Franka Tashlina 1941. godine. Tashlin je stvorio par jakih zvjezdanih crtanih likova u kojim je Lisica lakovjerna, a Vrana pametna i mudra. Dječju publiku su oduševljavale komične situacije u kojima su se ta dva lika uvijek našla. Direktor animirane produkcije Warner Brosa Chuck Jones naveo je Tashlinovu Lisicu i Vranu kao direktnu inspiraciju za kultnu Pticu trkačicu. S obzirom da nisu viđeni već četrdesetak godina, ovi likovi će zasigurno oduševiti djecu novijih generacija.

GERALD MCBOING - BOING
Gerald McBoing Boing je maleni dječak koji nije pretjerano rječit. Jedino što se od njjga može čuti je "Boing-Boing". Doktor Suess je stvorio priču o zanimljivom dječaku i to za Capitol Records, koja je prvotno bila namijenjena kao audio priča za djecu. No lik je zbog svoje popularnosti zaživio i na malom ekranu. Maleni Gerald je sa svojim osebujnim načinom komuniciranja osvojio i Oscara. Gerald je 1956. godine kao crtani lik imao i svoj vlastiti TV program naziva 'The McBoing Boing Show' na CBS-u.

 


Komentari (0)

Foto