Gospodin Bejzbol (1992)

Mr. Baseball (Originalni naziv)

komedija romantika sport

Igrač bejzbola prisiljen je prihvatiti ponudu malog kluba iz Japana

 
Režija: Fred Schepisi
Scenarij: Kevin Wade, Gary Ross
Uloge: Tom Selleck, Ken Takakura, Aya Takanashi, Dennis Haysbert

Filmografija

U sportskoj komediji redatelja Freda Schepisija Tom Selleck je Jack Eliot, nekad slavni igrač bejzbola koji prihvaća ponudu malog japanskog kluba kako bi i dalje ostao u igri.

Jack Eliot nekoć je bio najuspješniji bejzbol igrač Yankeesa no s vremenom je slava izblijedila, a i udarci su mu postali slabiji nego ranije. Prisiljen je otići u Japan i igrati za tamošnje Dragonse. Jack ne propušta na svakom koraku izraziti svoje nezadovoljstvo boravkom u Zemlji Izlazećeg Sunca. Vrlo brzo Jack se zahvaljujući takvom bahatom i neprijateljskom ponašanju uspije zamjeriti čitavom timu, a posebice glavnom treneru Uchiyami (Ken Takakura).

Još jednu najobičniju gnjavažu za njega predstavlja i reklama koju je ugovorom obavezan snimiti za japansku televizijsku postaju. No, na tom projektu upoznaje i zainteresira se za Hiroko (Ana Takkkanashi), kći svog omraženog trenera. Provodeći vrijeme s lijepom Japankom Jack će postupno naučiti poštovati japanske običaje i tradiciju kojoj se do jučer izrugivao. Postaje bolji igrač te tim napokon postaje složan, uzimajući ono najbolje od američkog i japanskog načina igre...


Komentari (0)

Foto