Neslavni (2006)

Infamous (Originalni naziv)

drama kriminalistički biografski

Pišući djelo svog života ekscentrični pisac Capote zbližuje se sa osuđenim ubojicom

 
Režija: Douglas McGrath
Scenarij: Douglas McGrath, George Plimpton
Uloge: Sigourney Weaver, Toby Jones, Gwyneth Paltrow, Sandra Bullock, ...

Filmografija

Pratimo istraživanje smrti četveročlane obitelji iz Kansasa 1959. godine na kojem uz policiju radi i Capote (Toby Jones), a pomaže mu dugogodišnja prijateljica Harper Lee (Sandra Bullock). Nakon uhićenja dvojice osimnjičenih Capote se zbližuje s jednim od njih te počinje rad na romanu poznatom kao "Hladnokrvno ubojstvo". Film prati šestogodišnju istragu ekscentričnog Capotea koji radi na djelu svog života. Uz vjernu prijateljicu, dobitnicu Pulitzerove nagrade Nelle Harper Lee on pokušava izvući što je više moguće materijala iz osjećajnog osuđenog ubojice što će mu ugroziti karijeru.

Toby Jones predvodi znanu glumačku ekipu u kojoj su Sandra Bullock, Daniel Craig, Gwyneth Paltrow, Sigourney Weaver, Jeff Daniels, Isabella Rossellini i Peter Bogdanovich u pametnom, dirljivom i zapanjujućem filmu o opsesiji.
Godina je 1959. Cijeli Manhattan je bio jedna velika zabava, a od svih zvijezda nitko nije sjajio jače od Trumana Capotea. Tada je vidio jedan članak u New York Timesu i za Capotea je zabava bila završena. Uronio je u slučaj ubojstva koje ga je inspiriralo za njegov slavni roman "Hladnokrvno ubojstvo" i dovelo do grozničavog odnosa s jednim od ubojica. Ali to nije cijela priča.

Komentari (0)

Foto