David (1997)

DAVID (Originalni naziv)

drama avantura biografski

Biblijska priča o slavnom izraelskom kralju kojega je Bog odredio kao jednog od izraelskih vođa

 
Režija: Robert Markowitz
Scenarij: Larry Gross
Uloge: Nathaniel Parker, Sheryl Lee, Jonathan Pryce, Leonard Nimoy, Edward Hall, ...

Filmografija

David je epizoda iz veličanstvenog projekta "Biblija", snimljenog u koprodukciji kompanija LUBE, LUX, Beta Film i Quinta, u suradnji s RAIUNO, France 2, ORF, Antena 3, MTM, Czech TV, NCRV i BSkyB. Biblijeska je to priča o mladom pastiru koji je ubio Golijata i postao kraljem Izraela. Ova raskošna produkcija okupila je i međunarodnu glumačku ekipu.

"David" je biblijska priča o slavnome izraelskom kralju kojega je Bog preko svog proroka Samuela odredio kao jednog od izraelskih vođa. Prvi kralj bio je moćni Šaul, priprosti seljak koji je uz Božju pomoć ujedinio izraelska plemena i poveo ih u borbu protiv neprijatelja. No stalno sumnja u Božji utjecaj, slijedi svoje ideje i tako griješi protiv Boga. Samuel zato pronalazi novoga kralja - mladog Davida koji izlazi kao pobjednik iz dvoboja s Golijatom i postaje narodni junak. Šaul, izjedan ljubomorom, progna ga iz zemlje. David u prognonstvu skuplja vojsku i čeka svoju priliku.

Nakon godina čekanja trijumfalno se vraća, osvojivši Jeruzalem koji postaje njegovom prijestolnicom. Odlučio je vladati u miru, no nemirna ga krv tjera na akciju. Zavodi Bat-Šebu, ženu svog vjernog vojnika Urije. Kad Bat-Šeba zatrudni, David njezina muža šalje u pohod koji znači sigurnu smrt, a udovicom se poslije oženi. Zbog toga grijeha Bog će ga kazniti prokletstvom nad njegovom obitelji...


Komentari (0)

Foto