Junska noć (2004)

Haziran Gecesi (Originalni naziv)

romantika

Jedna vrela lipanjska noć, promijenila je njihove živote zauvijek

 
Režija: Andaç Haznedaroglu
Scenarij: Mahinur Ergun
Uloge: Naz Elmas, Özcan Deniz, Burcu Kara, Nebahat Çehre , Demir Karahan

Filmografija

Serija interpretira ljubavnu priču i život starijih tinejdžera, Havina i Baran, koje tumače atraktivna Naz Elmas i markatni Ozcan Deniz, koji je 2004. godine, kada je počelo emitiranje serije na Kanalu D u Turskoj, zavrijedio i prizanje „Najbolji glumac godine“ na 32. Godišnjoj nacionalnoj dodjeli nagrade „Zlatni leptir“.

Havin, mlada studentica izdržava se radeći kao hostesa. Na jednoj zabavi, jedne lipanjske noći, upoznaje Barana koji će joj okrenuti život naopačke. Havin i Baran se ludo zaljube i planiraju se vjenčati.  Na putu prema mjestu održavanja vjenčanja događa se prometna nesreća koja će zauvijek promijeniti tok njihovih života.  Oboje preživljavaju sudar, ali Havin ostaje teško povrijeđena. Baranova majka Kumru ponudit će Havin da je spasi pod uvjetom da ona napusti Barana i ode iz njegovog života. Ona na početku odbija ovaj prijedlog, ali na kraju ipak pristaje.

S druge strane, Baranu je rečeno da je Havin mrtva. Nakon što preboli Havin, Baran se nakon nekoliko godina ženi za psihologinju Duygu i postaje otac troje djece. U novom životu veoma je sretan sa Duygu, svojom odabranicom. Međutim, nedugo nakon toga, sasvim slučajno sreće Havin. Havin se vratila, ali kao druga osoba pod imenom, Sibel.


Komentari (0)

Foto