Flash Gordon (2007)

Flash Gordon (Originalni naziv)

akcija avantura sf

Ekranizacija stripa o Flashu Gordonu, superjunaku i najvećem heroju na Zemlji i šire

 
Režija: Paul Shapiro, Pat Williams, Mick MacKay
Scenarij: Peter Hume, Melody Fox, James Thorpe, ...
Uloge: Eric Johnson, Gina Holden, Karen Cliche, Jody Racicot, John Ralston, ...

Filmografija

Poznati superjunak Flash Gordon vraća se na male ekrane u 21. stoljeću. Ova ekranizacija poznatog strip junaka snimana je na lokacijama Vancouvera i Aldergrovea, a osvojila je nagradu "Leo" za najbolju mušku sporednu ulogu i nominirana u još šest kategorija.

U mirnom gradiću na Pacifiku zgodan student medicine Steve "Flash" Gordon (Eric Johnson) živi u sjeni svog oca, genijalca znanstvenika dr. Gordona te u srcu svoje majke Norah.
Flashov otac zajedno sa svojim briljantnim partnerom Hansom Zarkoffom (Jody Racicot) radi na tajnom znanstvenom zadatku koji se ne tiče ovog svijeta. No kada Gordon postane žrtva svog istraživačkog rada tragičan nestanak pobudi sumnju njegova sina "Flasha". Jedini koji zna pravu tajnu o nestanku dr. Gordona je njegov suradnik dr. Zarkoff. On mora sačuvati tajnu operaciju i jedini je svjedok nestanka Flashova oca. Naime dr. Gordon zapravo nije mrtav nego više ne postoji u ovom svijetu. On je usisan u drugu dimenziju te je ostao zarobljen među zvijezdama. Osim toga Flashevoj obitelji prijeti velika opasnost, jer s planeta M.O.N.G.O stiže figura koja može uništiti Zemlju snagom svog uma. Flash mora učiniti sve kako bi spasio Zemlju i svog oca, a jedini koji mu može pomoći je dr. Zarkoff. Za Gordonovu bivšu djevojku priča o ovom tajnom eksperimentu bila bi reportaža karijere. No s obzirom da je u pitanju mnogo života, Dale se odlučuje pridružiti Flashu i doktoru u otkrivanju tajne nestanka dr. Gordona.

Komentari (0)

Foto