Potjera za Srećkom (2005)

Potera za Sreć(k)om (Originalni naziv)

komedija

Film inspiriran najvećim dobitkom na Lotu u Srbiji u posljednjih 50 godina

 
Režija: Milorad Milinković
Scenarij: Milorad Milinković, Voja Žanetić
Uloge: Gordan Kičić, Katarina Radivojević, Nikola Vujović, Milena Pavlović, ...

Filmografija

U aprilu 2005. godine izvučena je najveća premija igre na sreću LOTO u Srbiji u posljednjih 50 godina. Ovaj događaj inspirirao je scenaristu Voju Žanetića da napiše scenarij za film.

Srećko (Nikola Vujović) živi u iznajmljenom stanu u Beogradu, koji se nalazi iznad lokalnog kafića i redovito igra Loto u nadi da će dobiti glavnu premiju. U njega je zaljubljena Višnja (Milena Pavlović), prodavačica Loto listića. Jedne večeri, Srećko, na vlastito iznenađenje, dobije premiju vrijednu četiri milijuna eura.

Međutim, spletom okolnosti, dobitni listić dođe u ruke Žileta (Gordan Kičić) i Saleta (Slobodan Ninković Boda), vlasnika lokalnog kafića. Nespremni za upravljanje tolikim novcem, oni sa listićem odlaze na Krf u nadi da će ih grčki otok poslovno nadahnuti.
Glavni razlog njihovog odlaska u Grčku zapravo je bijeg od inspektora policije (Srđan Todorović), kojem su njih dvojica izuzetno sumnjivi, ali i od negativaca Dona i Vite (Dragan Bjelogrlić i Dragoljub Ljubičić-Mićko) koji im žele oteti novac. U Grčkoj Žileta i Saleta dočekuju Spiros (vlasnik hotela) i njegova kćerka Katarina, koja se zaljubljuje u Saleta.

Neopreznošću domaćina, mediji najprije u Grčkoj, a zatim i u Srbiji saznaju i objavljuju da su Žile i Sale dobitnici premije na Lotu i da se nalaze na Krfu. Ova informacija dolazi do policije, kriminalaca, Višnje (koja je zapamtila dobitnu kombinaciju i jedina zna tko je pravi dobitnik) i naravno - Srećka.


Komentari (0)

Foto