petak, 10.12.2021 06:50

Granica (2010)

Border Wars (Originalni naziv)

dokumentarni

Agenti Uprave za sigurnost spremni su na sve kako bi zaustavili krijumčare i ilegalne imigrante

sez.2 ep.13Pogled iznutra na dužnost američke carinske patrole Dokumentarna serija National Geographica „Granica“ (Border Wars) gledateljima približava svakodnevne granične aktivnosti policijskih službenika Sjedinjenih Američkih Država. Epizode uključuju carinske kontrole, pograničnu ophodnju, zračnu i pomorsku zabranu te američku saveznu agenciju ICE (Immigration and Customs Enforcement), kao i lokalnu policiju. Serija obuhvaća agente koji rade na južnoj granici, u Miamiju i Portoriku dok služe kao američka linija obrane, sprečavajući priljev ilegalnih droga, robe, stranaca, terorista i terorističkog oružja u zemlju. Ostale epizode bave se policajcima koji istražuju počinitelje zločina kao što su posjedovanje dječje pornografije ili krađe identiteta, potom specijalcima koju osiguravaju neke iznimno važne događaje poput, primjerice, „Super Bowla“. Serija „Granica“ na izvrstan način prikazuje s kojim se sve opasnostima i izazovima suočavaju službenici carinske kontrole, a njihova predanost dok rade na sigurnosti svoje zemlje uistinu je fascinantna.
 
Režija: Gordon Forbes III, David Ross Smith
Scenarij: Teresa Giordano, Alicia Green
Uloge: Bill Graves

Filmografija

Neprestano radeći na jednom od najprometnijih graničnih prijelaza, službenici i agenti američke Uprave za sigurnost, carinu i zaštitu granice se nalaze na prvoj liniji fronte u ratu protiv narko-trgovine, ilegalne imigracije i terorizma.

Pokrivajući 2.800 četvornih kilometara nepristupačne pustinje, agenti američke Uprave za sigurnost, carinu i zaštitu granice otkrivaju napredne tunele koji vode ravno do središta grada, suočavaju se s uličnim ratnicima narko kartela u gluho doba noći i oduzimaju im više od 1.5 u heroinu.
U Arizoni američko-meksičku granicu čuvaju patrole iz Nogalesa. Pogledajte na djelu ekipu koja helikopterima spašava ilegalne imigrante, koje njihovi vodiči ostavljaju napuštene u pustinji. Zemaljski agenti primjećuju noćnu pucnjavu, agenti rastave vozilo u potrazi za skrivenim odjelcima ispunjenim drogom i ostalom ilegalnom i krijumčarenom robom.

Komentari (0)

Foto