Soul Kuhinja (2009)

Soul Kitchen (Originalni naziv)

komedija drama

Mladom vlasniku restorana na rubu propasti novi chef preokrene privatni i poslovni život

 
Režija: Fatih Akin
Scenarij: Fatih Akin, Adam Bousdoukos
Uloge: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Birol Ünel, Anna Bederke, ...

Filmografija

Mladi kuhar koji odluči zbog lošeg poslovanja prodati svoj restoran shvaća da je od njega učinio kultno mjesto - i odlučuje se boriti za njega!

Zinos Kazantsakis (A. Bousdoukos) vlasnik je neuglednog restorana u predgrađu Hamburga, inače preuređenog hangara, u koji zalazi sirotinja i jedan punk sastav koji nikada ne plati iznajmljivanje. Kako posao sve slabije ide, a nema baš nagovještaja da bi se situacija mogla drastično promijeniti, Zinos odluči prodati restoran. Istodobno, njegova djevojka Nadine (P. Roggan) dobije poslovnu ponudu u Šangaju i ostavi ga, ali i zbog toga što smatra da ju je on previše zanemarivao. Da bi je vratio, odluči otići za njom, no prije toga zaposli novoga kuhara, također grčkog podrijetla, koji je poduzetan i počne kuhati izvrsna jela i uvede DJ-a kao zabavljača. Uskoro restoran osvane u novom ruhu, dobije nove mušterije, što sasvim izmijeni ovu rupu koja je bila pred propašću...

Soul Kitchen zabavan je i dopadljiv film nadarenoga njemačkog redatelja turskog podrijetla Fatiha Akina, gledateljima najpoznatijega kao redatelja kultnoga Gegen die Wand te komedije Im Juli. Uz dobru režiju i odlično odabrane glumce (osobito sjajnoga redateljeva glumca Moritza Bleibtreua), film Soul Kitchen vesela je priča iz Akinu poznata svijeta njemačkih doseljenika, s radnjom smještenom u radničku četvrt Hamburga, koja se vrti oko neuglednog restorana. Uz redatelja, scenarij potpisuje Grk s njemačkom adresom Adam Bousdoukos, kojemu je inspiracija bila vlastita priča, jer je bio vlasnik lokala u kojemu je Fatih Akin bio redoviti gost.


Komentari (0)

Foto