srijeda, 08.07.2020 21:39

U rimskom domu maestra Ennija Morriconea (2015)

U rimskom domu maestra Ennija Morriconea (Originalni naziv)

dokumentarni

Ekskluzivni intervju s meastrom Ennijom Morriconeom

Prikazujemo ekskluzivni intervju s meastrom Ennijom Morriconeom, snimljen u domu velikoga skladatelja u Rimu. Bit će riječi i o koncertnoj turneji s oko dvjesto glazbenika (orestar i zbor) na kojoj maestro dirigira samo vlastite skladbe. Među njima bit će najmanje dvadeset remek-djela za razne filmove. Godine 2007. Morricone je dobio i Oscara za životno djelo, iznimna dostignuća u filmskoj glazbi. U ovom rimskom interjvuu maestro objašnjava zašto zna napisati glazbu za neki film prije nego li je i počelo njegovo snimanje. Ističe i kako ne smatra pravim skladateljima one koji skladaju za klavirom i zašto mu više nije žao što nije dobio Oscara za glazbu za film "Misija" i još mnogo toga iz procesa stvaranja glazbe popularne u najširem krugu publike.
 
Režija: Ante Batinović
Scenarij: Ante Batinović
Uloge:

Filmografija

Intervju je snimljen u domu velikoga skladatelja u Rimu. Bit će riječi i o koncertnoj turneji s oko dvjesto glazbenika (orestar i zbor) na kojoj maestro dirigira samo vlastite skladbe. Među njima bit će najmanje dvadeset remek-djela za razne filmove.

U ovom rimskom interjvuu maestro objašnjava zašto zna napisati glazbu za neki film prije nego li je i počelo njegovo snimanje. Ističe i kako ne smatra pravim skladateljima one koji skladaju za klavirom i zašto mu više nije žao što nije dobio Oscara za glazbu za film "Misija" i još mnogo toga iz procesa stvaranja glazbe popularne u najširem krugu publike.

Komentari (0)

Foto