nedjelja, 31.03.2024 01:00

Jamiejeva Italija (2005)

Jamie's Great Italian Escape (Originalni naziv)

kulinarski show

S kombijem koji ima ugrađenu kuhinju, Jamie putuje duž Italije i spravlja tradicionalne recepte

sez.1 ep.1Jamie putuje Francuskom u kamperu, pa brodom iz Genove u Palermo, tjedan dana živi u kampu, susreće groficu i uči kuhati uličnu hranu, s kulminacijom kad preuzme roštilj na jednoj od Palermovih najživljih noćnih tržnica.
 

"Ja sam trebao biti Talijan.U toj zemlji postoji toliko raznolikosti u kuhanju, dijalektima i životnim stilovima. Upravo zbog toga jedan chef u ovoj zemlji može pronaći dovoljno uzbuđenja" - Jamie Oliver

S obzirom da je jedan od najpoznatijih kuhara današnjice, Jamie Oliver je vrlo zaposlen. Mnogobrojne emisije, knjige i projekti nakratko su izmorili Jamieja. Upravo je kao posljedica toga nastao plan za njegovo putovanje u prelijepu zemlju Italiju. Jamie je jednostavno trebao odmor, a Italija mu je najdraže mjesto koje je godinama namjeravao posjetiti. S kombijem koji ima ugrađenu specijalnu kuhinju, Jamieju je omogućeno da može kuhati duž cijele Italije. Jamie je obišao sve tržnice u Palermu, natjecao se u spravljanju tjestenine u maloj zajednici Le Marche te kuhao u zajednici Benediktinaca u sjevernom dijelu glavnog grada Italije, Rimu. Jamie je objavio i knjigu "Jamiejeva Italija" u kojoj je zabilježio sva svoju iskustva dok je putovao Sicilijom, Pugliom i ostalim talijanskim gradovima. Jamie će gledateljima kroz šest nastavaka otkriti zanimljive recepte iz ovog gastronomskog srca Mediterana. Na otoku Marettimu Jamie će po receptu Talijana s juga ispeći cijelu ribu u soli. U ostalim dijelovima Jamie će napraviti jela od namirnica koje su tipične za Mediteran: maslinovog ulja, šalše, pršuta, tjestenine i mozzarelle.

Komentari (1)

Foto