Sestra Hawthorne (2009)

HAWTHORNE (Originalni naziv)

drama

Serija prati privatni i profesionalni život neumoljive, no brižne glavne medicinske sestre

 
Režija: Jeff Bleckner, Mike Robe, Ed Bianchi
Scenarij: John Masius, Glen Mazzara, Darin Goldberg, ...
Uloge: Jada Pinkett Smith, Suleka Mathew, Hannah Hodson, Michael Vartan, ...

Filmografija

Jada Pinkett Smith glumi naslovnu ulogu neumoljive, no brižne glavne medicinske sestre u dirljivoj bolničkoj drami "Glavna sestra Hawthorne", punoj novih moralnih i profesionalnih izazova.

Christina Hawthorne (Jada Pinkett Smith), neumoljiva je, no brižna glavna medicinska sestra u bolnici Richmond Trinity. Ona se ponosi time što se uvijek zalaže za svoje pacijente i pomaže im da se ne izgube u bolničkoj birokraciji. Ali posvećenost pacijentima znači da se ne može uvijek posvetiti sebi i svojoj kćeri. Pokušava nastaviti sa životom nakon suprugove smrti, ali nije zapravo imala ni vremena tugovati zbog dužnosti na poslu. Njezin odnos s kćeri tinejdžericom katkad je napet, pogotovo kad god Christina stavi bolnicu na prvo mjesto. Pa ipak, ona je brižna majka koja na kreativan način rješava obiteljske probleme.

Bilo da se bori kako bi se prema beskućnici odnosili kao prema ljudskome biću, bilo da odgovara suicidalnu prijateljicu koja boluje od raka da skoči s prozora, bilo da smiruje sukobljena ega darovitih liječnika i bolničkih činovnika ili upravlja osobljem sestara sastavljenog od sijedih veteranki i idealističkih mladih novakinja, ona je prijeko potrebna savjest organizacije koja prečesto zaboravlja komu služi. Dok još uči živjeti s muževom smrću i pokušava se pomiriti s moćnom i ožalošćenom svekrvom, Christina nastoji uskladiti napornu karijeru s odgojem pametne, ali svojeglave kćeri tinejdžerice i istovremeno promijeniti pokvareni sustav, korak po korak.

U drugoj sezoni otkrivamo da se Richmond Trinity zatvara zbog financijske propasti. Christina odbija radno mjesto voditeljice privatne klinike za dijalizu kako bi postala glavna sestra u bolnici James River. Iako je isprva prihvatila tu službu pod pretpostavkom da će zamijeniti postojeću voditeljicu, doznajemo da mora podijeliti odgovornosti s tvrdoglavom, napornom i emocionalno istrošenom medicinskom sestrom koja nema namjeru surađivati i zamjera joj na novostečenoj poziciji.

Osim što u seriji glumi glavnu ulogu, Jada Pinkett Smith je i izvršna producentica serije preko svoje producentske tvrtke, Overbrook Entertainment. Također je producirala ljetni hit "Karate Kid". Osim toga, realizatorica je i izvršna producentica projekta "All of Us" u suradnji s mužem Willom Smithom. To je dirljiv autoportret, komedija inspirirana obiteljskim dogodovštinama tih dviju superzvijezda zabavne industrije. Najnoviji filmovi Pinkett Smith uključuju "Madagaskar 2", gdje je posudila glas Gloriji, te novu verziju filma "Žene" u režiji Diane English.


Komentari (0)

Foto