Tragovi zločina (2011)

UNFORGETTABLE (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Bivša detektivka s rijetkom sposobnošću besprijekornog pamćenja pridružuje se odjelu za ubojstva

 
Režija: Niels Arden Oplev
Scenarij: Ed Redlich, John Bellucci, J. Robert Lennon, ...
Uloge: Poppy Montgomery, Dylan Walsh, Michael Gaston, Kevin Rankin, Daya Vaidya, ...

Filmografija

"Tragovi zločina" (Unforgettable), nova uzbudljiva i neobična AXN-ova kriminalistička serija s Poppy Montgomery kao Carrie Wells, tajanstvenom bivšom policijskom detektivkom s rijetkom sposobnošću besprijekornog pamćenja koja joj omogućava da svako mjesto, svaki razgovor, svaki trenutak sreće i patnje zauvijek budu utisnuti u njezino sjećanje. Nije stvar u tome da ona ništa ne zaboravlja – ona ništa ne može zaboraviti, osim jedne jedine stvari: detalja ubojstva svoje sestre koje se dogodilo prije više godina. Otada Carrie očajnički pokušava ostaviti prošlost za sobom.

Poppy Montgomery glumi Carrie Wells, tajanstvenu bivšu policijsku detektivku s rijetkom sposobnošću besprijekornog pamćenja koja joj omogućava da svako mjesto, svaki razgovor, svaki trenutak sreće i patnje zauvijek budu utisnuti u njezino sjećanje. Nije stvar u tome da ona ništa ne zaboravlja - ona ništa ne može zaboraviti, osim jedne jedine stvari: detalja ubojstva svoje sestre koje se dogodilo prije više godina. Otada je Carrie pokušala ostaviti prošlost iza sebe, ali se, radeći kao savjetnica na slučaju ubojstva, neočekivano opet susrela s bivšim momkom i partnerom, detektivom njujorške policije Alom Burnsom (Dylan Walsh). Njegovu ekipu čine Alova desna ruka, detektiv Mike Costello (Michael Gaston), detektiv Roe Saunders (Kevin Rankin), mlađi član tima i detektivka Nina Inara (Daya Vaidya), snalažljiva policajka dugog jezika. Povratak na posao nakon stanke za Carrie je pravi lijek. Unatoč proturječnim osjećajima prema Alu, odlučuje se trajno pridružiti njegovoj jedinici kao detektivka za ubojstva - a posebno neriješenog ubojstva svoje sestre. Mora se samo sjetiti.
Drugu sezonu Carrie i Al započinju istraživanjem otmice kćeri bogatog čovjeka. Ni u toj sezoni tajnih misija neće nedostajati, pa će tako Carrie slijedeći tragove doći do zanimljivih zapleta u otkrivanju kriminala. Borba s najvećim zločincima, otkrivanje i najzamršenijih ubojstava, tragovi koji vode do nevjerojatnih raspleta slučajeva i opet će gledateljima priuštiti napete i zanimljive trenutke...
Treća sezona: Dok se Carrie nastavlja nositi s vlastitim problemima, uključujući i ovisnost o kockanju, ona i njezin partner Al i dalje se trude nositi s ostacima ljubavi koja datira još iz srednje škole. Dok se ona i njezini kolege, uključujući patologinju Joanne Webster (Jane Curtin), suočavaju s političkim nepotizmom i korupcijom u policiji koji se preprečuju između njih i istine, Carrie se bori s darom i prokletstvom koji je čine moćnim oružjem istraživačkog arsenala Odjela teških zločina. Carrie i njezin tim istraživat će, između ostalih, ubojstva boksačkog prvaka, investitora milijardera, ambiciozne TV reporterke i popularnog glumca, a razotkrit će i ilegalno testiranje smrtonosnog virusa i njegova lijeka na ljudima te prsten krijumčarenja ljudima. Carrieno natprosječno pamćenje, kao i njezin život, bit će dovedeni u veliku opasnost kad je napadne ubojica odgovoran za niz kobnih trovanja.
Četvrta sezona serije donosi nam 13 nastavaka u kojima zagonetna Carrie Wells i njezino savršeno pamćenje surađuju s partnerom Alom Burnsom i cijelim timom Odjela za teške zločine njujorške policije kako bi održali njezinu statistiku stopostotnog rješavanja zapanjujućeg broja slučajeva. Carrie, Al i tim naći će se na putu najopakijih njujorških zločinaca, uključujući otmičara, velike trgovce drogom, korumpirane policajce i genija odlučnog da iskoristi Carrieno pamćenje u prljave svrhe. Naoružana svojom jedinstvenom vještinom i uz potporu osoba kojima najviše vjeruje, Carrie nastavlja raditi kako bi zaštitila stanovnike New Yorka. Ove će sezone Carrie sresti lica iz svoje prošlosti dok se suočava sa sve ozbiljnijim slučajevima vrijednima pamćenja, a gledatelji će imati prilike upoznati i nove likove koji se pridružuju Carrieinu timu, ali i vidjeti gostovanja poznate američke komičarke i spisateljice Rachel Dratch i pjevačice Ashanti.


Poppy Montgomery australska je glumica. Prvi veliki proboj imala je 2002. kad su je između 100 drugih žena izabrali za ulogu Samanthe Spade u Bez traga. Glumi glavnu ulogu u TV-seriji Tragovi zločina, policijskoj drami o bivšoj detektivki savršenog pamćenja.
Dylan Walsh je američki glumac. Prvu je ulogu ostvario u TV-filmu Soldier Boys s Jamesom Earlom Jonesom. Tada je dobio ulogu u filmu Posebna narudžba i redovnu ulogu u TV-seriji Kate i Allie. 1989. počeo je profesionalno koristiti ime Dylan Walsh. Nastavio je raditi na filmu uključujući Betsyno vjenčanje, Ničija budala, Congo, Očuh i Secretariat te je gostovao u TV-serijama Brooklyn South, Zona sumraka i Everwood. 2003. Walsh je dobio ulogu Seana McNamare u TV-seriji Reži me. Trenutačno glumi u CBS-ovoj seriji Tragovi zločina.
Privlačnost između dinamičnoga istražiteljskog dvojca na ekranu i uzbudljivi zagonetni slučajevi ubojstava ostavit će gledatelje željnima novih dogodovština. Premijera Tragova zločina privukla je rekordan broj gledatelja u SAD-u, a svi koji vole kriminalističke priče u CSI-stilu ne smiju je propustiti.


Komentari (2)

Foto