U zaklon (2011)

Take Shelter (Originalni naziv)

drama

Zastrašujuće apokoliptične vizije proganjaju mirnog obiteljskog čovjeka

 
Režija: Jeff Nichols
Scenarij: Jeff Nichols
Uloge: Michael Shannon, Jessica Chastain, Shea Whigham, Natasha Randall, ...

Filmografija

Redatelj i scenarist Jeff Nichols ("Shotgun Stories") i za Oscara nominirani glumac Michael Shannon ("Revolutionary Road", "Before the Devil Knows You're Dead") ponovo ujedinjuju snage te nam donose film koji je osvojio kritiku na filmskom festivalu u Cannesu.

Curtis LaForche živi u provincijskom američkom gradiću sa ženom Samanthom i šestogodišnjom kćerkom Hannon koja je gluhonijema. Curtis je zaposlen u građevinskoj firmi te svojoj obitelji osigurava pristojan život. No budući da je Hanni potrebna posebna skrb njihov je život i stalna borba. Usprkos svemu oni su složna i sretna obitelj.
No odjednom Curtis počne sanjati uznemirujuće snove o iznenadnoj apokaliptičnoj oluji. Noćne more zadržava za sebe i počne raditi na ideji gradnje skloništa za obitelj. Njegovo nerazumno ponašanje uzenimiri Samanthu i njegovu radnu okolinu. No njegov je privatni strah od vizija koje ima u snovima ipak prevlađujući.
Uplašen mogućnošću ostvarenja zlokobnih vizija Curtis se konačno povjeri ženi testirajući njihovu zajedničku vezu a možda i budućnost.

Komentari (0)

Foto