Tyson (2008)

Tyson (Originalni naziv)

sport biografski

Životna priča o usponu i padu kontraverznog boksača Mike Tysona

 
Režija: James Toback
Scenarij: James Toback
Uloge: Mills Lane, Mike Tyson, Trevor Berbick, Cus D'Amato, William Cayton, ...

Filmografija

Mike Tyson priča životnu priču koja je nastala kao rezultat dječje želje da ga ne ponižavaju i maltretiraju na brooklynskim ulicama. Počinje boksati kao dječak, ubrzo mu Cus D'Amato postaje trener i očinska figura. Tyson osvaja niz naslova, šest je godina nepobjediv. Propali brak, zatvorska osuda i nedostatak discipline - sve je to vodilo do njegove propasti.

Film Tyson je spoj arhivskih snimaka i dijelova intervjua koji je legendarni boksač dao Jamesu Tobacku, tijekom liječenja od ovisnosti.Snimljen isključivo iz Tysonovog kuta, film opisuje različite aspekte njegovog života, od djetinjstva u Brooklinu, preko osvajanja titula svjetskog prvaka u boksu i tri godine zatvora zbog silovanja koje i danas poriče, pa sve do financijske propasti.Snimljeno je više od 30 sati razgovora legendi boksačkih ringova i režisera Jamesa Tobacka.

"Čelični Mike", kako su ga zvali u najboljim danima, osuđen je na tri godine zatvora zbog silovanja 1992, a 2003. je čak objavio i da je bankrotirao.Kada se prije nekoliko godina ponovo našao na udaru medija, jer je zbog posjedovanja droge i vožnje u pijanom stanju proveo 24 sata u pritvoru i bio uvjetno osuđen na tri godine zatvora i 360 sati društveno-korisnog rada, podvrgao se liječenju i sada tvrdi da je novi čovjek.


Komentari (0)

Foto