Put zločina (1997)

LESSER PROPHETS (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Policajac krene putem zločina nadajući se da će na taj način osvetiti svog brata

 
Režija: William DeVizia
Scenarij: Paul Diomede
Uloge: John Turturro, Michael Badalucco, Amy Brenneman, Scott Glenn, Jimmy Smits...

Filmografija

Izdanak eksplozije nezavisnoga kriminalističkog filma sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, "Put zločina" redatelja Williama DeVizije zabavan je komad nepredvidljivog trilera, čije žanrovske postulate redatelj i scenarist Paul Diomede umješno miješaju s dramskim elementima. Nekoliko različitih narativnih linija ojačat će nemogućnost predviđanja raspleta, ali nikako ne i zbuniti gledatelja, te ga time otjerati od sebe...

Iako policajac, izabrao je put zločina, nadajući se da će tako osvetiti brata. John Turturro, Michael Badalucco, Amy Brenneman, Scott Glenn i Jimmy Smits nastupaju u napetom trileru redatelja Williama DeVizije.

Policija pod nadzorom drži trojicu kladioničara, ali oni nakon uspješnog bijega svoju ilegalnu kladionicu postavljaju na drugome mjestu. Kada ih jedan od detektiva pronađe, ne uhiti ih, nego zahtijeva da mu vrate novac koji je kod njih izgubio njegov brat, koji se zbog toga i ubio. U nedostatku novca, kladioničari se oslone na savjet tajanstvenog Leona (John Turturro), čiju računicu nitko ne može predvidjeti.

U sjajnoj glumačkoj ekipi punoj poznatih televizijskih lica i imena ističe se kultni glumac John Turturro, kojemu društvo prave veteran Scott Glenn, te Michael Badalucco, Jimmy Smits i Amy Brenneman.


Komentari (0)

Foto