Moja kuća je puna ogledala (2010)

La mia casa è piena di specchi / My House Is Full of Mirrors (Originalni naziv)

drama biografski

Istinita priča o životu Romilde Villani, majke legendarne slavne glumice Sophie Loren

 
Režija: Vittorio Sindoni
Scenarij: Maria Scicolone, Patrizia Carrano
Uloge: Sophia Loren, Enzo De Caro, Nicola Di Pinto, Margareth Made, ...

Filmografija

Dvodjelni film "Moja kuća je puna ogledala" je priča o životu Sophie Loren u kojem legendarna talijanska glumica tumači zapravo ulogu svoje majke.

Film se bazira na knjizi Marie Scicolone, sestre slavne glumice Sophie Loren, koja je napisala priču o priča o karijeri Sophie Loren , koja je započela karijeru statiranjem u filmu "Quo Vadis" iz 1951. godine.Mladu Sophie Loren glumi Margareth Madè, koja je na filmu debitirala u prošlogodišnjem filmu Giuseppea  Tornatorea "Baarìa".

Radnja filma se bazira na liku Romilde Villani, koja je u mladosti pobjedila na natjecanju za najbolju dvojnicu Grete Garbo i imala glumačke ambicije, ali su je roditelji spriječili da napravi filmsku karijeru.
Preko svoje kćeri Sophie, čiji je otac muškarac koji ju je napustio, po svaku cijenu pokušala je ostvariti taj san i u tome uspjela.

Radnja filma će nam otkriti i kako je Sophia Loren upoznala producenta Carla Pontija, za kojeg se udala 1966. godine. Od 1957, Sophie Loren Loren snimala je u Hollywoodu sa najvećim glumcima tog vremena, Clarkom Gableom, Peterom Sellersom, Johnom Wayneom i Frankom Sinatrom. Oscara za najbolju glumicu dobila je 1962, za film "„La Ciociara“," Vittorija De Sice.


Komentari (0)

Foto