Transsibirska pruga smrti (2008)

Transsiberian (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Putujući transsibirskom željeznicom bračni par nađe se u mreži obmane, potjere i ubojstva

 
Režija: Brad Anderson
Scenarij: Brad Anderson, Will Conroy
Uloge: Woody Harrelson, Emily Mortimer, Ben Kingsley, Eduardo Noriega, Kate Mara...

Filmografija

Triler "Transsibirska pruga smrti" vrijedi preporučiti svim gledateljima, osobito poklonicima ovoga žanra. Riječ je o napetom, vješto režiranom i sjajno odigranom filmu. Redatelj Brad Anderson, proslavljen tjeskobnim psihološkim triler/hororom "Nestajanje" (El Maquinista), i ovaj put pokazao je talent za postizanje napetosti te sklonost neobičnim karakterima.

Amerikanaci, Roy (W. Harrelson) i Jessie (E. Mortimer), završili su kršćansku misiju u Kini i kreću na put transsibirskom željeznicom od Pekinga do Moskve. U vlaku upoznaju još jedan zapadnjački par, šarmantnog i pomalo tajanstvenog Španjolca Carlosa (E. Noriega) i mladu Amerikanku Abby (K. Mara). Carlos odmah baci oko na Jessie, koja je prema njemu sumnjičava, za razliku od otvorenog i srdačnog Roya. Nakon jednog stajanja u Irkutsku, vlak krene dalje bez Roya, koji se nije ukrcao. U panici, Jessie siđe s vlaka na sljedećoj postaji, u društvu Carlosa i Abby. Jessie je Carlosovo ponašanje sve sumnjivije...

Uglednu međunarodnu glumačku ekipu predvode sjajni Amerikanac W. Harrelson (Rođeni ubojice) i Britanka E. Mortimer (Otok Shutter, Lars ima curu), a dojmljive su nastupe zabilježili još jedan Britanac, veliki B. Kingsley (Gandhi), Nijemac T. Kretschmann (Hitler: konačan pad, King Kong) i Španjolac Eduardo Noriega (Otvori oči).


Komentari (1)

Foto