Tajna služba (2009)

Intelligence - Servizi & segreti (Originalni naziv)

akcija

Bivši vojnik nakon osobne tragedije ulazi u svijet talijanske i međunarodne špijunaže

 
Režija: Alexis Cahill
Scenarij: Alfredo Arciero
Uloge: Dino Abbrescia, Raoul Bova, Francesco Foti, Sandra Franzo, Stefano Fresi, ...

Filmografija

Dvanaest epizoda talijanske produkcije iz 2009. godine uvodi nas u svijet talijanske i međunarodne špijunaže. Rađena je u produkciji Taodue, a režirao ju je Alexis Cahill. Serijal predstavlja najskuplji projekat u talijanskoj produkciji ikada, gdje je samo u snimanje prve epizode uložen budžet od 20 milijuna eura. Epizode su snimane na više lokacija, od Italije, Švicarske, Rumunjske, Tunisa, Sirije pa sve do Jemena.U ovoj akcijskoj seriji adrenalina zasigurno neće nedostajati. Serija je ostvarila i dobru gledanost.

Inspirirana filmovima poput "Bourneovog ultimatuma", posljednjeg "Jamesa Bonda" te filmskim serijalom "Nemoguća misija", "Intelligence: Services and Secrets" prva je serija u talijanskoj produkciji posvećena špijunaži i tajnim službama.
Mnogobrojne akcijske scene borbi, senzacionalni i iznenađujući zapleti, upotreba najnaprednijih tehnologija i specijalnih efekata te neprestana neizvjesnost ključne su odlike ove serije koja će držati gledatelje u napetosti do samoga kraja.
Raoul Bova glumi Marca Tancredija, bivšeg pripadnika specijalnih postrojbi koji se povlači iz službe nakon vrlo ozbiljne ozljede. Njegova je jedina želja da živi mirnim životom, no osobna ga tragedija prisiljava na povratak u bitku. Ovoga su puta njegovi neprijatelji znatno podmukliji od onih s kojima se morao suočavati u prošlosti jer su mnogi od njih pritajeni u talijanskoj tajnoj službi i bez oklijevanja provode plan kojim žele narušiti međunarodne odnose. Tancredi će morati osujetiti taj plan, u svijetu u kojem su istina i laži često isprepleteni poput DNK, gdje se opasnosti čine golemima poput nebrojenih vojski i sitnima poput virusa suviše malenih da bi ih zamijetili golim okom.

U ulozi glavnog tajnog agneta, Marca Tancredija, pojavljuje se slavni Raoul Bova, koji je posebno dopridonio kvaliteti i popularnosti serije. Ostale uloge tumače: Ana Caterina Morariu, Massimo Venturiello, Dino Abbrescia, Irene Ferri.


Komentari (0)

Foto