Mali mesar (1997)

The Butcher Boy (Originalni naziv)

komedija drama

Niz potresnih događaja uništiti će život dvanaestogodišnjeg dječaka

 
Režija: Neil Jordan
Scenarij: Neil Jordan
Uloge: Stephen Rea, Fiona Shaw, Eamonn Owens, Alan Boyle, Andrew Fullerton

Filmografija

Dvanaestogodišnji Francie bježi od oca alkoholičara i mentalno nestabilne majke povlačeći se u maštu i igru sa svojim najboljim prijateljem Joeom. Nakon što se dogodi tragedija Francie tone sve dublje u nadrealni neljudski jad.

Francie Brady je dječak koji odrasta u irskome gradiću kasnih 60-ih, gdje glavnu ulogu u njegovu životu imaju njegova bujna mašta i najbolji prijatelj Joe. Ispod njegove dobroćudne vanjštine krije se napaćena duša. Njegov je otac ogorčeni alkoholičar, majka mu je mentalno nestabilna i povremeno završi u lokalnoj mentalnoj ustanovi, a njihova prva susjeda gospođa Nugent često se jada da su Bradyjevi „svinje” s kojima se ne da živjeti. Unatoč svim brigama, Francie obožava svoje roditelje i ne može podnijeti uvrede gospođe Nugent. No njegove dječje smicalice počinju prerastati u destruktivno i prijeteće ponašanje.

Nakon što ga zajednica proglasi luđakom, a on ostane bez jedinog prijatelja kad se Joe zbliži sa sinom gospođe Nugent, Francie ubrzo dolazi do točke slamanja. Nemajući kamo, Francie prihvaća jeziv posao mesareva pomoćnika, a njegova se prebujna mašta do kraja zahukta preplavljujući mu misli prizorima izvanzemaljskih otmica, atomske apokalipse i Djevice Marije koji ga vode prema šokantnim činovima nasilja.


Komentari (0)

Foto