Zbrka u sudnici (1997)

TRIAL AND ERROR (Originalni naziv)

komedija romantika

Glumac Michael Richards zauzima mjesto pijanog odvjetnika Jeffa Danielsa

 
Režija: Jonathan Lynn
Scenarij: Sara Bernstein, Gregory Bernstein
Uloge: Michael Richards, Jeff Daniels, Charlize Theron, Jessica Steen, Rip Torn

Filmografija

Charles Tuttle (Jeff Daniels) je odvjetnik koji na sudu brani Bennyja Gibbsa (Rip Torn), rođaka svoje buduće supruge Billie (Charlize Theron), ovaj važan slučaj bi njegovoj karijeri trebao osigurati potreban vjetar u leđa. Njegov stari prijatelj, glumac Richard Rietti (Michael Richards) stigne u grad u kojem će se proces održati i iznenadi ga organiziranjem momačke večeri. Charlie se na zabavi prilično napije te se sutradan, na dan početka suđenja, razboli. Kako bi se odužio prijatelju, Richard odluči odglumiti odvjetnika.

Odvjetnik Charles Tuttle (Jeff Daniels) na sudu brani Bennyja Gibbsa (Rip Torn), rođaka svoje buduće supruge Billie (Charlize Theron), u vrlo važnom slučaju koji bi njegovoj karijeri trebao osigurati potreban vjetar u leđa.

Kada stigne u grad u kojem će se proces održati, njegov stari prijatelj, glumac Richard Rietti (Michael Richards), iznenadi ga organiziranjem momačke večeri. Charlie se na zabavi prilično napije te se sutradan, na dan početka suđenja, razboli. Kako bi se odužio prijatelju, Richard odluči odglumiti odvjetnika, makar nema pojma o pravu i sudstvu. Ubrzanim tečajem Charlie će ga pokušati osposobiti za najvažniji slučaj svoje karijere, u kojem neće aktivno sudjelovati.

"Zbrka u sudnici" može se pohvaliti nizom izvanserijskih komičara, no Michael Richards (omiljeni Kramer iz "Seinfelda"), Jeff Daniels ("Glup i gluplji") i Rip Torn ("Freddy Got Fingered") u ovoj su se romantičnoj komediji ipak ponešto obuzdali, tako da film u konačnici ipak ne obiluje često bizarnim, pa čak i vulgarnim humorom kakav navedena trojica često prakticiraju. Redatelj Jonathan Lynn znao je njihovo umijeće znalački iskoristiti, ali mu i pružiti kontrapunkt prepoznatljivog, ali šarmantno i uvjerljivo dočaranog zapleta klasične romantične komedije. Svakako treba istaknuti i jednu od prvih uloga Charlize Theron koja će se poslije nastupima u filmovima poput "Kućna pravila", "Legenda o Baggeru Vanceu" i "Čudovište" uvrstiti u sam holivudski vrh.


Komentari (0)

Foto