Izbrisani (2005)

The Chumscrubber (Originalni naziv)

komedija drama

Satirična priča o tinejdžeru iz idiličnog predgrađa koji se neočekivano nađe u problemima

 
Režija: Arie Posin
Scenarij: Zac Stanford, Arie Posin
Uloge: Jamie Bell, Camilla Belle, Justin Chatwin, Glenn Close, Kathi Copeland

Filmografija

Dean (Jamie Bell), naoko sasvim obični školarac, većinu vremena provodi sa prijateljem Troyem, depresivnim dilerom koji se ubrzo objesi na vrtnoj zabavi. Ovakav razvoj događaja neće se svidjeti pokojnikovoj klijenteli kojoj duguje drogu: oni pritišću Deana, uvjereni da zna gdje je roba.

Dean (Jamie Bell) je tinejdžer koji živi u predgrađu jednog kalifornijskog grada. Na prvi pogled egzistencija u predgrađu čini se savršenom, no dovoljno je malo zagrepsti ispod površine, tj. pogledati iza zatvorenih vrata, i shvatiti da obitelji žive ispraznim životima – roditelji su zaokupljeni svojim problemima i uopće ne obraćaju pozornost na svoju djecu. Jednog dana, Dean otkrije mrtvo tijelo svog najboljeg i jedinog prijatelja Troya (Josh Janowicz). Troy je počinio samoubojstvo, njegova majka još uvijek nije doznala tragičnu vijest, a Dean ne želi biti taj koji će joj reći. Deanovi roditelji su nezainteresirani razvojem događaja, dok je on na sto muka jer Billy (Justin Chatwin), Lee (Lou Taylor Pucci) i Crystal (Camilla Belle) - troje delikvenata, koji su kupovali drogu od Troya, traže da Dean otkrije gdje se nalazi Troyova zaliha droge. Dean odbije surađivati pa nasilnici odluče oteti njegovog mlađeg brata, no zabunom otmu drugog dječaka

„Izbrisani“ je malo remek-djelo u kojem su uloge prihvatila velika holivudska imena, ali glumci mlađe generacije, u koktelu koji funkcionira savršeno - Jamie Bell je svoju odigrao savršeno, Camille Bell, Justin Chatwin su odlični, baš kao i Glenn Close, koja kao i uvijek garantira kvalitetnu glumačku izvedbu. 


Komentari (2)

Foto