Sestre (2011)

SESTRE (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Potresna priča o sudbini dviju sestara koje su bile žrtvama trgovine ljudima

 
Režija: Vladimir Paskaljević
Scenarij: Vladimir Paskaljević, Bojana Maljević
Uloge: Ivana Vuković, Ana Maljević, Milica Mihajlović, Boris Isaković, ...

Filmografija

Ostvarenje redatelja Vladimira Paskaljevića je upozoravajuća drama o borbi protiv trgovine ljudima, gdje je Paskaljević spojio je umetničku formu i društveni angažman kako bi se podigla svijest javnosti o strašnom problemu trafikinga.

U sigurnu kuću dolazi Marija (Ivana Vuković), djevojka od 23 godine, koja se je uspjela izvući iz lanca trgovine ljudima. Uz nepovjerenje i strah počinje se otvarati Katarini (Ana Maljević), psihologinji socijalne službe i policijskim inspektorima (Milica Mihajlović i Boris Isaković).
Kroz Marijinu potresnu priču saznajemo kako je zajedno sa mlađom sestrom (Ana Mandić) stigla u bordel "Firenca", negdje u srpskoj provinciji, gdje ih je vlasnik bordela Tadija (Ljuba Bandović) držao zatvorene sa još nekoliko mladih djevojaka. Svaka djevojka je na različit način doživjela okolnosti u kojima se našla: bez slobode kretanja, uz surovost, ucjene i poniženja morale su pristati na seksualnu eksploataciju. Ono što djevojke povezuje jest: neinformiranost i želja za boljim životom.


Komentari (0)

Foto