Pucnjava (1966)

THE SHOOTING (Originalni naziv)

vestern

Dva kauboja za dobru novčanu nagradu prate misterioznu djevojku kroz opasnu pustinju

 
Režija: Monte Hellman
Scenarij: Adrien Joyce
Uloge: Warren Oates, Millie Perkins, Will Hutchins, Jack Nicholson, ...

Filmografija

Kultni američki nezavisni redatelj Monte Hellman istaknuo se 1959. kazališnom postavom Beckettova glasovitog komada Čekajući Godota, nakon čega ga je angažirao Roger Corman i povjerio mu režiju nekoliko niskobudžetnih žanrovskih radova. Hellman se proslavio kad je 1965. na 1966. jedan za drugim, u pustinjskom području Utaha, režirao dva vesterna - "Ride into the Whirlwind" i "The Shooting"."The Shooting" je ponajprije egzistencijalistički uradak smješten u vestern ikonografiju i okružje. Tako smion i radikalan pristup tradicionalnom žanru kakav je vestern u to vrijeme nije imao nitko, pa je He

Willett Gashade stiže u mali rudarski logor, gdje zatječe svježe iskopan grob. Netko zapuca na njega, a ispostavi se da je to njegov preplašeni prijatelj Coley. Nakon što razjasne nesporazum, Coley ispriča Willettu da je netko hicem iz daljine ubio njihova zajedničkog prijatelja Lelanda Druma, da je Willettov brat Colin nestao, a da se prije toga riješio "muškarca i male osobe, možda djeteta".

Willettu ništa nije jasno, a sutradan se u logoru pojavi tajanstvena djevojka koja zatraži od njega da ju prati na putu kroz opasnu pustinju do grada koji se nalazi iza nje. Willett nerado pristane nekon što mu djevojka ponudi dobru novčanu nagradu i pristane da i Coley ide s njima. Na putu Willett shvati da djevojka skriva neku tajnu i da ih iz prikrajka netko prati.

 


Komentari (0)

Foto