Gdje se anđeli plaše kročiti (1991)

Where Angels Fear To Tread (Originalni naziv)

drama romantika

Drama s temom potisnute i neoslobođene seksualnosti unutar britanskoga višeg sloja

 
Režija: Charles Sturridge
Scenarij: Tim Sullivan
Uloge: Helena Bonham Carter, Judy Davis, Rupert Graves, Barbara Jefford

Filmografija

Bogata britanska udovica uda se za mnogo mlađeg Talijana. On je samo siromašan toskanski zubar i Lilijina je rodbina nezadovoljna njezinim odabirom.

Nakon što se udala u bogatu obitelj te potom izgubila muža, sredovječna Lilia Herriton (Helen Mirren) pati pod teretom neodobravanja svoje uobražene svekrve. Na prijedlog obiteljske prijateljice Caroline Abbott (Helena Bonham Carter) Lilia ostavlja svoju mladu kćer i suprugovu obitelj te odlazi na odmor u Italiju gdje se zaljubljuje u siromašnog, ali privlačnog Gina Carella (Giovanni Guidelli). Nakon što obznani svoje planove o udaji za Gina, obitelj pošalje njezina šogora Philipa (Rupert Graves) kako bi spriječio vjenčanje. Međutim ćudljivi Philip u tome ne uspijeva.

Gino je šarmantan i u odnosu prema drugim ženama, ali iskreno je potresen kad mu supruga umre pri porodu. Uskoro Philip i njegova neurotična sestra Harriet (Judy Davis) dolaze u Toskanu ne bi li se domogli Lilijina sina. Onamo stiže i principijelna Caroline odlučna da ih zaustavi, što izazove neočekivane spoznaje i nepredvidljivu tragediju.


Komentari (0)

Foto