Tko je Clark Rockefeller? (2010)

Who Is Clark Rockefeller? (Originalni naziv)

drama kriminalistički biografski

Istinita priča o genijalnom prevarantu

 
Režija: Mikael Salomon
Scenarij: Edithe Swensen
Uloge: Eric McCormack, Sherry Stringfield, Emily Alyn Lind, Stephen McHattie

Filmografija

Christian Karl Gerhartsreiter, poznatiji kao Clark Rockefeller briljantno je imitirao brojne ljude, prije nego što je naposljetku tvrdio da je nasljednik slavne obitelji Rockefeller.

Rockefellerova priča počinje kad vrhunski njemački prevarant Christian Karl Gerhartsreiter (Eric McCormac) dolazi u Ameriku 1979. g. preko studentske razmjene. Koristio je niz lažnih identiteta, predstavljajući se između ostaloga kao voditelj talk-showa i savjetnik u Pentagonu. Gerhartsreiter je ubrzo postao okosnica bostonskoga visokog društva i ondje se zadržao dulje od jednoga desetljeća nakon što se počeo predstavljati kao Clark Rockefeller, nasljednik slavne dinastije.

Ta je obmana opisana kao „najduža muljaža u povijesti FBI-a“. Nakon nekog vremena oženio se Sandrom Boss, milijunašicom i magistrom s Harvarda te partnericom u prestižnoj tvrtki za poslovno savjetovanje „McKinsey & Co“. Kad je nakon rastave izgubio skrbništvo nad kćeri, Rockefeller je oteo djevojčicu za vrijeme nadgledanog posjeta u srpnju 2007. Otmica i Rockefellerovo uhićenje nakon sigurnog povratka njegove kćeri privukli su pozornost cijele nacije i doveli do razotkrivanja njegova pravog identiteta. Na suđenju ovog proljeća, Gerhartsreiter je osuđen na nekoliko godina zatvora zbog otmice.


Komentari (0)

Foto