Drvo (2010)

The Tree (Originalni naziv)

drama romantika

Osmogodišnja djevojka uvjerena je u čudesne sposobnosti neobičnog drveta

 
Režija: Julie Bertuccelli
Scenarij: Julie Bertuccelli
Uloge: Charlotte Gainsbourg, Morgana Davies, Marton Csokas, Christian Byers

Filmografija

Svijet osmogodišnje Simone potrese iznenadna smrt oca. Njezinoj je majci također teško, dok Simone vjeruje da očev duh živi u golemu smokvinom drvetu koje se prijeteći nadvija nad njihovom kućom.

Nakon iznenadne muževe smrti Dawn se mora suočiti sa svojom tugom, ali i brinuti se o svoje četvero djece. Njezina jedina kći, osmogodišnja Simone očito se najteže nosi s gubitkom. Simone podijeli s majkom posebnu tajnu: njezin joj otac šapuće kroz lišće veličanstvenog drveta pokraj njihova doma. Uvjerena da se vratio zaštititi svoju obitelj, Simone provodi sve više vremena na drvetu razgovarajući s ocem. Uskoro i Dawn postaje očarana dominantnom prisutnošću drveta.

Kada Dawn postane intimnija s Georgeom, svojim novim poslodavcem, to počinje ugrožavati vezu između majke i kćeri. Ulazeći granama u kuću i uništavajući joj temelje svojim korijenjem, drvo kao da je stalo na Simoneinu stranu. U strahu da ga ne sruše, ona prosvjeduje nastanivši se visoko u krošnji. Međutim Dawn neće dopustiti da drvo kontrolira njezinu obitelj...


Komentari (1)

Foto