Klijent (1995)

JOHN GRISHAM'S THE CLIENT (Originalni naziv)

drama

Pilot-film istoimene serije temeljen je na best-seleru slavnoga Johna Grishama

 
Režija: Peter Levin
Scenarij: Randy Anderson, Mitchell Binder
Uloge: JoBeth Williams, John Heard, Polly Holliday, David Barry Gray, Ossie Davis

Filmografija

Reggie Love (JoBeth Williams) energična je odvjetnica koja je upravo otvorila vlastitu tvrtku, no sumnje izaziva njezina prošlost liječene alkoholičarke. Suradnik Roy Foltrig (John Heard) uvijek joj je spreman pomoći, ali između njih ipak često dolazi do sukoba oko smjera kojim bi njihov posao trebao krenuti. Glavna Reggiena preokupacija jest uvjeriti bivšega muža da joj dozvoli viđati djecu, sve dok se ne uvali u slučaj koji bi je mogao stajati i glave...

Za obranu klijenta bila je spremna riskirati sve što ima. Zato joj se naposljetku sve i vratilo.Reggie Love (JoBeth Williams) energična je odvjetnica koja je upravo otvorila vlastitu tvrtku, no sumnje izaziva njezina prošlost liječene alkoholičarke. Njezin suradnik Roy Foltrig (John Heard) uvijek joj je spreman pomoći, ali između njih ipak često dolazi do sukoba oko smjera kojim bi njihov posao trebao krenuti.

Glavna Reggiena preokupacija jest uvjeriti bivšega muža da joj dozvoli viđati djecu, sve dok se ne uvali u slučaj koji bi je mogao stajati i glave.Temeljen na bestseleru slavnog Johna Grishama, "Klijent" redatelja Petera Levina nije onaj istoimeni, mnogo slavniji hit sa Susan Sarandon i Tommyjem Leejem Jonesom, već pilot za uspješnu televizijsku seriju, koji međutim, po uvjerljivosti i napetosti nimalo ne zaostaje za slavnijim imenjakom. Ponajprije je za to zaslužna izvrsna JoBeth Williams u glavnoj ulozi, pokazujući kako za nju itekako ima mjesta u relativno visokim holivudskim produkcijama, prvenstveno dramskoga žanrovskog određenja.


Komentari (0)

Foto