Ratne priče (2003)

WAR STORIES (Originalni naziv)

drama ratni

Radnja filma se bavi fiktivnim građanskim ratom u Uzbekistanu

 
Režija: Robert Singer
Scenarij: Peter Noah
Uloge: Jeff Goldblum, Lake Bell, Louise Lombard, Noam Jenkins, Jeffrey Nordling

Filmografija

Film "Ratne priče" američke televizijske kuće NBC zamišljen je kao pilot istoimene TV serije, međutim ona nikad nije realizirana iako je dobar dio publike vrlo pozitivno na njega reagirao. Referirajući se na aktualne ratove u Afganistanu i Iraku, film se bavi fiktivnim građanskim ratom u Uzbekistanu, a takva scenaristička pretpostavka proizašla je iz pera Petera Noaha, budućeg izvršnog producenta i scenarista brojnih epizoda popularne TV serije Zapadno krilo.

Uzbekistanom vlada represivni režim protiv kojeg su se pobunili islamski militanti. Izbija građanski rat u kojem SAD podupire uzbečku vladu. Rat dovodi u Uzbekistan novinare iz svih krajeva svijeta, ponajprije američke.
Kad iskusnom Benu Dansmoreu pogine kolega fotograf, redakcija mu šalje mladu i neiskusnu Noru kao zamjenu. Pred Benom i Norom brojna su iskušenja - od njihova vlastita odnosa do iznimno opasnih situacija u kojima se zatječu...
U glavnoj je ulozi, izvrstan kao i uvijek, J. Goldblum (Invazija tjelokradica, Put u svemir, Silverado, Jurski park, Dan nezavisnosti), a njegova je partnerica debitantica L. Bell, poprilično nalik Sandri Bullock. U ostatku glumačke ekipe najpoznatija su imena L. Lombard, poznate po ulozi Sophije Curtis u popularnoj TV seriji CSI, te J. Nordling, iz izvrsne TV serije Edwarda Zwicka Opet iznova.

Komentari (0)

Foto