Nevino osuđen (2010)

The Wronged Man (Originalni naziv)

drama biografski

Pravnica i samohrana majka dati će sve od sebe kako dokazala klijentovu nevinost

 
Režija: Tom McLoughlin
Scenarij: Teena Booth
Uloge: Julia Ormond, Mahershala Ali, Lisa Arrindell Anderson, Bruce McKinnon, ...

Filmografija

Calvin Willis proveo je 20 godina u zatvoru nakon što je nepravedno osuđen za silovanje desetogodišnje djevojčice. Uvjerena u klijentovu nevinost, pravnica Janet Gregory neumorno radi na zadovoljenju pravde u ovoj istinitoj priči.

Janet "Prissy" Gregory (Julia Ormond), samohrana majka koju progoni prošlost, pravnica je koja se bori da prevlada sumnje u krivnju Calvina Willisa (Mahershalalhashbaz Ali), afroameričkog muža i oca, nevino osuđenog za napad na djevojčicu iz susjedstva. Kad s vremenom postane uvjerena u Calvinovu nevinost, Janet odluči, uz velike osobne žrtve, preuzeti njegov slučaj i boriti se za njega u trenutku kad mu mnogi od njegovih najbližih okrenu leđa.
Unatoč naizgled nepremostivim izgledima, ona se 22 godine bori s pravnim sistemom te uz pomoć "Projekta nevinih", organizacije koja radi na oslobađanju nevino osuđenih ljudi preko DNK-testiranja, uspijeva u gotovo nemogućem podvigu da obori travestiju od presude zbog koje je Calvin proveo u zatvoru više od dva desetljeća.

Komentari (0)

Foto