Čovjek od zakona (1971)

LAWMAN (Originalni naziv)

vestern

Šerif kreće u susjedni grad kako bi priveo plaćenike lokalnog moćnika koji su ubili starca

 
Režija: Michael Winner
Scenarij: Gerald Wilson
Uloge: Burt Lancaster, Robert Ryan, Robert Duvall, Lee J. Cobb, Sheree North, ...

Filmografija

Snimljen u doba sutona klasičnog i izgradnje "Novog Hollywooda", vestern "Čovjek od zakona" više se priklanja staroj negoli novoj epohi. Riječ je o filmu klasično ispričane priče, dojmljivo ocrtanih likova i sjajne atmosfere, čiji je najveći adut briljantna glumačka ekipa.Film je režirao britanski filmaš, danas ugledni gastronomski recenzent Michael Winner (Chatova zemlja, Smrtonosna želja, Mechanic), specijalist za žestoke žanrovske filmove.

Šerif iz grada Bannock Jared Maddox (B. Lancaster) stiže u susjedni grad Sabbath u potrazi za skupinom kauboja koja je ranije divljala u Bannocku, ubivši pritom jednoga starca. Maddox potraži šerifa Sabbatha Cottona Ryana (R. Ryan) i pokaže mu popis ljudi za kojima traga. Ryan ih sve poznaje no pošteno priznaje Maddoxu da im ne može ništa. Naime, riječ je o plaćenicima Vincenta Bronsona (L. J. Cobb), moćnika koji posjeduje cijeli grad pa i šerifa. Hrabri Maddox nema namjeru odustati i preko šerifa šalje Bronsonu ultimatum...

U glavnoj je ulozi legendarni Burt Lancaster (Profesionalci, Batman, Ptičar iz Alcatraza), izvrstan kao i uvijek, a ništa slabiji posao nisu obavili ni ostali protagonisti među kojima valja izdvojiti sjajnog R. Ryana (Namještaljka, Divlja horda) i tada ne osobito poznatog Roberta Duvalla (Kum 1 i 2).


Komentari (0)

Foto