Optimisti (2006)

OPTIMISTI (Originalni naziv)

drama crna komedija

Pet crnohumornih priča iz svakodnevnog života inspiriranih Voltaireovim romanom "Candide"

 
Režija: Goran Paskaljević
Scenarij: Goran Paskaljević, Vladimir Paskaljević
Uloge: Lazar Ristovski, Mira Banjac, Petar Božović, Slavko Štimac

Filmografija

Prema riječima redatelja Gorana Paskaljevića "Optimisti" predstavljaju završnicu filmske trilogije o Srbiji u proteklih 15 godina. Započeta filmom "Bure baruta", u kojem se vjerno odslikava stanje zemlje u kojoj vlada nasilje, trilogija je nastavljana filmom "San zimske noći", koji ukazuje na autizam, ne samo pojedinca već i čitave nacije, koja zatvara oči pred realnošću. Na kraju, krug se zatvara filmom "Optimtimisti"..

U režiji Gorana Paskaljevića, film prati pet priča iz svakodnevnog života obojenih crnim humorom. To su priče o vremenu tranzicije, u kojem se prožimaju očaj i nada, stvarni i lažni optimizam, fikcija i stvarnost, u kojem mnogi love u mutnom na ruševinama izgubljenih iluzija...

Svaka priča vjerno odslikava stvarno stanje današnjice u Srbiji, koja se uljepšava uz pomoć lažnog optimizma i samim tim lakše preživljava. Pored Lazara Ristovskog, koji u svakoj priči igra glavnu ulogu, u filmu sudjeluje i 40 srpskih najpoznatijih glumaca, kao što su: Mira Banjac, Petar Božović, Tihomir Arsić, Slavko Štimac i mnogi drugi.


Komentari (0)

Foto