Vijetnam (1989)

In Country (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Emocionalno uništen veteran pomaže svojoj nećakinji otkriti pravu priču o njenom ocu

 
Režija: Norman Jewison
Scenarij: Frank Pierson
Uloge: Emily Lloyd, Bruce Willis, Joan Allen, Kevin Anderson, John Terry

Filmografija

Norman Jewison redatelj je ove studije karaktera o učincima Vijetnamskog rata na obitelj iz maloga grada u Kentuckyju, temeljene na romanu Bobbi Ann Mason.

Radnja se vrti oko 17-godišnje Samanthe (Emily Lloyd) koja živi u Hopewellu u Kentuckyju sa svojim ujakom Emmettom (Bruce Willis), tihim opuštenim veteranom Vijetnamskog rada koji pati od PTSP-a. Samanthin otac poginuo je u ratu kao 19-godišnjak (gotovo njezinih godina), a njezina majka Irene (Joan Allen) se preudala. Samantha pronalazi stare fotografije svog oca i postaje opsjednuta željom da otkrije sve o njemu. Irene, koja živi u Lexingtonu s drugim suprugom, želi da se Samantha doseli njima i krene na koledž.

No Samantha bi radije ostala s ujakom Emmettom i pokušala otkriti što više o svom ocu. Majka joj u tome ne može pomoći jer se za Samanthina oca udala četiri tjedna prije nego što je krenuo u rat. Više ga se gotovo i ne sjeća. Samantha, Emmett i baka (Peggy Rea) krenut će u posjet spomeniku vijetnamskih veterana u Washingtonu, a pronalazak očeva imena na spomeniku bit će katarzičan trenutak za Samanthu i za čitavu obitelj.


Komentari (0)

Foto