Zatvorski okovi (2005)

Shackles (Originalni naziv)

drama

Nezaposleni mladi učitelj prihvaća posao učitelja u zatvoru za maloljetne delikvente

 
Režija: Charles Winkler
Scenarij: Donald Martin
Uloge: D.L. Hughley, Jose Pablo Cantillo, Daniel Louis Rivas, Barry Shabaka Henley...

Filmografija

Ben (D.L. Hughley), mladi učitelj u tridesetim očajnički pokušava vratiti svoj život u normalu kako bi ponovno osvojio naklonost svoje bivše žene. Prijatelj mu nalazi posao u zatvoru. U međuvremenu, u isti zatvor stiže Gabriel (Jose Pablo Cantillo), sedamnaestogodišnji diler. Kad Ben dopusti učenicima da svoju poeziju izraze u obliku repa, njegov i Gabrijelov život će se zauvijek promijeniti.

Učitelj u usponu prihvaća jedini posao koji mu je ponuđen, rad u zatvorskoj školi. Razočarani učitelj Ben (D.L. Hughley), bori se kako bi vratio svoju izgubljenu karijeru na pravi put. Kako bi spasio nastavni program u državnom zatvoru, Benove
neuobičajene metode pobjeđuju i slamaju okorjelu zatvorsku četu neljubaznih učenika. Svojim načinom učenja nastoji promijeniti njihove živote. Maloljetnom dileru droge Gabrielu (Jose Pablo Cantillo), pjesničke vještine mogle bi biti karta za izlazak iz geta nakon što je ušao u poezijsko natjecanje izvan zatvorskih zidina. Uz svakodnevne zatvorske pobune, Ben se mora boriti kako bi preživio i privatni pakao.


Komentari (0)

Foto