Svadbena torta (2010)

Pièce montée (Originalni naziv)

komedija

Svadba Bérangère i Vincenta buržujski je društveni događaj

 
Režija: Denys Granier-Deferre
Scenarij: Denys Granier-Deferre
Uloge: Jérémie Renier, Clémence Poésy, Danielle Darrieux, Jean-Pierre Marielle

Filmografija

U ovoj francuskoj komediji jedno otmjeno vjenčanje otkriva ono najgore kod gotovo svih uzvanika. Cinična i smiješna, napeta i dirljiva stajališta svatova razotkrit će svačije nedostatke i licemjerstvo samog okupljanja: maske će pasti, a obiteljske tajne izaći na vidjelo.

Vincent (Jermie Renier) i Bérangère (Clemence Posey) zgodan su mladi par iz imućnih obitelji koji se odlučio vjenčati. Par je imao malo građansko vjenčanje, ali Bérangèreina baka Madeleine (Danielle Darrieux) inzistira na crkvenom pa nekoliko mjeseci poslije par odluči obnoviti zavjete na raskošnom obredu u kapelici na selu. Madeleine inzistira na tome da svaki detalj bude savršen, od svadbene torte na nekoliko katova do toga da se pokrije kip u crkvi koji smatra nedovoljno profinjenim, ali kako dan protječe, a obitelj i prijatelji međusobno se druže, nekoliko dugo čuvanih tajna izlazi na vidjelo i "savršeni dan" postaje prava noćna mora.

Kako se njihov veliki dan pretvara u katastrofu, Vincent i Bérangère moraju se upitati je li im uistinu suđeno provesti život zajedno bez obzira na njihove obitelji.


Komentari (0)

Foto