Princeze (2005)

Princesas (Originalni naziv)

drama

Priča o prijateljstvu i ljubavi smještena u svijet prostitucije

 
Režija: Fernando León de Aranoa
Scenarij: Fernando León de Aranoa
Uloge: Candela Pena, Micaela Nevárez, Mariana Cordero, Llum Barrera, ...

Filmografija

Candela Peña je uistinu maestralno odigrala svoju ulogu u ovoj sjajnoj humanoj drami koja pokazuje snagu duha ljudi na rubu društvene egzistencije.

Caye (Candela Peña) potječe iz srednjeg španjolskog staleža, a najstariji zanat na svijetu izvor je njezinih prihoda. Cayini roditelji o tome ništa ne znaju i ne slute da ona većinu dana provodi s kolegicama prostitutkama na ulici obavljajući svoj posao i žaleći se na rastući broj stranih prostitutki po gradovima Španjolske, koje uništavaju profesiju jer za mali novac prodaju svoje tijelo i tako ruše standarde. No jednoga dana Caye upozna jednu od tih žena, koja je strahovito pretučena i ostavljena pa je Caye odvede u bolnicu, gdje joj Zule (Michaela Nevárez) daje do znanja da ona prostitucijom sakuplja novac za svog sina.

Izvrsna drama cijenjenog španjolskog redatelja Fernanda Leóna de Aranoa („Mondays in The Sun“, „Amador“) nominirana je u čak 11 kategorija na poznatim svjetskim festivalima poput Sundancea, Ondas Awardsa, Goya Awardsa, Barcelona Film Festivala, Butaca Awardsa, Cinema Writers Circle Awardsa, Fotogramas de Plate, Spanish Actor Uniona, s kojih se vratila s nekolicinom osvojenih nagrada, uglavnom u kategoriji glavne glumice.  


Komentari (1)

Foto