Djevojka iz Waterforda (1999)

New Waterford Girl (Originalni naziv)

komedija

Darovitoj djevojci koja želi napustiti svoj kraj život mijenja nova djevojka iz susjedstva

 
Režija: Allan Moyle
Scenarij: Tricia Fish
Uloge: Liane Balaban, Tara Spencer-Nairn, Mary Walsh, Nicholas Campbell, ...

Filmografija

Mooney Pottie (Liane Balaban) je tinejdžerica koja želi postati umjeticom i napustiti svoj dosadni provincijski gradić. Kako joj jedinu priliku da to učini roditelji sabotiraju tako što joj zabrane odlazak na studiranje u New York Mooneyjevo neraspoloženje se još više poveća. No dolaskom u susjedstvo nove djevojke Lou (Tara Spencer-Nairn) koja zbog svojih boksačkih vještina postaje zaštitnica lokalnih djevojaka Mooney se ukaže prilika da uz pomoć nje promijeni svijet ukojem živi.

Pokušavajući dočarati kako je izgledalo djetinjstvo Andija Worhola, Lou Reed je jednom napisao, "Postoji samo jedna dobra stvar u vezi sa životom u malom mjestu: mrzite gdje živite, i znate da morate otići". Slične porive ima i Mooney Pottie (Liane Balaban), petnaestogodišnjakinja koja odrasta u kanadskoj provinciji, selu usred rudarske regije Cape Bretona. u Novoj Škotskoj. Mooney želi postati umjetnica. Među prostim svijetom koji je okružuje osjeća se kao došljakinja s druge planete. Kada joj nastavnik umjetnosti, Cecil Sweeney (Andrew McCarthy), objasni da je moguće da ode studirati na umjetničkom institutu u New Yorku, njeno oduševljenje kratko traje. Roditelji joj odbijaju dozvoliti da ode, i Mooney jedino preostaje još više mrziti sredinu u kojoj je zarobljena.

Međutim, u susjedstvo stiže nova djevojka Lou (Tara Spencer-Nairn), i Mooney konačno nalazi srodnu dušu. Lou je od oca, boksača iz Brooklyna, nasljedila vještinu boksanja i uskoro postaje zaštitnica lokalnih djevojaka koje dolaze kod nje po pomoć kada ponašanje njihovih mladića pređe izvjesne granice. Mooney i Lou počinju kovati plan koji će im omogućiti promijeniti svijet u kojem žive…


Komentari (0)

Foto