Ljubav iz snova (1999)

Blast From the Past (Originalni naziv)

komedija romantika

Mladić koji je čitav život proveo u atomskom skloništu tek u 35. godini upoznaje svijet

 
Režija: Hugh Wilson
Scenarij: Bill Kelly
Uloge: Brendan Fraser, Alicia Silverstone, Christopher Walken, Sissy Spacek, ...

Filmografija

"Ljubav iz snova" hvaljena je romantična komedija kojoj je pošla za rukom neka vrsta nemoguće misije: s jedne strane ispunila je svoje obaveze romantične komedije, stvorivši uvjerljiv i zanimljiv par do kojeg nam je stalo, a s druge je zagrebla površinu i pružila satiričan, pomalo gorak komentar na svijet današnjice.

1962. je godina, najkritičnije razdoblje Hladnoga rata. Ekscentrični bračni par Webber s užasom dočekuje vijest o kubanskoj raketnoj krizi te se zatvara u izolaciju brižno pripremljenog atomskog skloništa. Calvin Webber (Christopher Walken) je, naime, u podrumu izgradio vjernu repliku kuće i pripremio se za duge godine u izolaciji. Igrom slučaja, na kuću Webberovih pada zrakoplov, a oni, uvjereni da je rat upravo počeo, ostaju u izolaciji sljedećih 35 godina.
U osami njihova skloništa rađa se sin Adam (Brendan Fraser), koji vremenom postaje sve nemirniji među ista četiri zida. Konačno, otac pušta Adama u svijet današnjice kako bi izvidio situaciju i nabavio nove namirnice. No umjesto krajolika uništenog ratom, Adam zatječe sumnjivu četvrt Los Angelesa i sreće svoju buduću ljubav, Eve (Alicia Silverstone). Iako je ona nezainteresirana za neobičnog, dobro odgojenog mladića, Adam se ne želi odvojiti od Eve...

Komentari (2)

Foto